Notícies

El Ple farà la setmana que ve el debat de totalitat d'una proposició de llei sobre els treballadors públics i els de validació de dos decrets llei

Dimarts, 13 de juliol de 2021. Palau del Parlament

Moments previs a l'inici de la reunió de la Junta de Portaveus d'aquest matí

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (4 imatge/s)

El Ple farà la setmana que ve, en la sessió que començarà dimarts, dia 20, a la tarda i s'allargarà fins dijous, el debat de totalitat de la Proposició de llei d'estabilització de les treballadores i els treballadors del sector públic, presentada per la CUP, i els debats per validar o derogar dos decrets llei, un amb relació a l'eutanàsia i l'altre sobre els Mossos d'Esquadra i els professionals del sector del salvament. La sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, es farà dimecres a les nou del matí.

Segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus, l'ordre del dia de la sessió plenària també inclou els debats i les votacions de la proposta d'ERC, JxCat, la CUP i ECP per crear una comissió d'estudi sobre el model policial i de la Proposta de resolució sobre la reforma del Codi penal i la llibertat de Pablo Hasél, presentada també conjuntament per aquests quatre grups. Així mateix, el Ple debatrà i votarà les propostes per crear dues comissions de seguiment de les polítiques de joventut i de la infància, presentades per tots els grups menys Vox.

La proposició de llei sobre els treballadors públics arriba al primer debat al Ple amb una esmena a la totalitat del PSC-Units amb text alternatiu.

Els dos decrets llei que se sotmetran a debat i votació de la cambra són el 13/2021, del 22 de juny, pel qual es regula la Comissió de Garantia i Avaluació de Catalunya i el Registre de professionals sanitaris objectors de consciència, en desenvolupament de la Llei orgànica 3/2021, del 24 de març, de regulació de l'eutanàsia, i 14/2021, del 22 de juny, pel qual es modifica la Llei 10/1994, de l'11 de juliol, de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra, per tal d'introduir-hi la tipificació com a infracció de determinades conductes d'assetjament i l'establiment de la descripció dels elements que integren la uniformitat del Cos de Mossos d'Esquadra, i pel qual es modifica la disposició transitòria setena de la Llei 3/2008, del 23 d'abril, de l'exercici de les professions de l'esport, per deixar en suspens la vigència dels apartats 1 i 3 d'aquesta llei.

A l'últim, la cambra també farà les interpel·lacions al Govern que presentin els grups i debatrà i votarà vuit mocions.

Calendari de sessions
La Mesa i la Junta de Portaveus també han acordat avui el calendari de plens per al proper període de sessions. És previst que el debat de política general es faci el 28, el 29 i el 30 de setembre i que després es facin dos plens cada mes: el 5, el 6 i el 7 d'octubre; el 19, el 20 i el 21 d'octubre; el 2, el 3 i el 4 de novembre; el 16, el 17 i el 18 de novembre; el 30 de novembre i l'1 i el 2 de desembre, i el 14, el 15 i 16 de desembre. És previst que les sessions comencin els dimarts a la tarda.