Notícies

El Ple elegirà la setmana que ve la nova vicepresidència primera de la Mesa i crearà dues comissions d'estudi

Dimarts, 8 de juny de 2021. Palau del Parlament

Moments previs a l'inici de la reunió de la Junta de Portaveus d'avui

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El ple de la setmana que ve, previst per a dimecres i dijous, començarà dimecres, 16 de juny, a les nou del matí amb l'elecció de la nova vicepresidenta o el nou vicepresident primer de la Mesa en substitució d'Anna Caula (ERC), que deixa l'escó i el càrrec després d'haver estat nomenada secretària general de l'Esport.

Tot seguit, la cambra farà la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Pere Aragonès, i, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus, l'ordre del dia inclou també el debat i la votació de dues propostes per crear dues comissions d'estudi: una sobre la salut mental i les addiccions, proposada pel PSC-Units, ERC, JxCat, la CUP, ECP, Cs i el PPC, i una altra sobre la protecció del delta de l'Ebre, proposada per ERC.

Així mateix, la cambra debatrà i votarà les primeres vuit mocions d'aquesta legislatura, fruit de les interpel·lacions del ple anterior, sobre la situació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Cs), les línies estratègiques del departament competent en matèria d'igualtat (ERC), la situació de l'educació infantil (PPC), les polítiques d'habitatge (CUP), la situació econòmica (PSC-Units), l'assoliment dels objectius de transició energètica que estableix la Llei 16/2017, del canvi climàtic (PSC-Units), les polítiques per garantir el dret a l'habitatge (ECP) i la política per posar fi a l'ocupació il·legal d'habitatges (Vox).

A l'últim, l'ordre del dia inclou també noves interpel·lacions al Govern i la presentació i votació de l'informe sobre el compliment del pressupost de despeses del Parlament corresponent al 2020.

A l'inici del ple, tots els diputats podran ser dins el saló de sessions per votar el nou membre de la Mesa. L'elecció es farà pel sistema de paperetes, en què cada diputat ha d'escriure un nom en una i dipositar-la a l'urna preparada amb aquesta finalitat. El diputat que obtingui més vots serà l'elegit per al càrrec.

A causa de les mesures sanitàries derivades de la Covid-19, la resta de la sessió plenària es farà de nou amb el format reduït d'una setantena de diputats a l'hemicicle.