Notícies

El Parlament fa un minut de silenci per la darrera víctima de violència de gènere i condemna l'assassinat

Dijous, 3 de juny de 2021. Palau del Parlament

El Parlament fa un minut de silenci per la darrera víctima de violència de gènere i condemna l'assassinat

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El Parlament ha fet aquest matí, en la represa de la sessió plenària, un minut de silenci en record de la darrera víctima de violència de gènere a Catalunya, assassinada ahir a Porqueres, al Pla de l'Estany.

La presidenta, Laura Borràs, ha obert la sessió comunicant al Ple el nou feminicidi, i en nom de la cambra ha lamentat i condemnat el crim i ha reiterat el compromís del Parlament en l'erradicació de qualsevol forma de violència contra les dones i de vetllar pel record de les víctimes.

Borràs, que ha traslladat el condol als familiars i amics de la víctima, ha proposat al Ple, ateses les mesures sanitàries a causa de la Covid, fer el minut de silenci a l'hemicicle en lloc de fer-lo a la façana principal a fi d'evitar aglomeracions a l'escala.

El ple ha continuat amb l'ordre del dia previst per avui, amb les primeres interpel·lacions als nous consellers aquesta legislatura. La cambra n'ha substanciat vuit al llarg del matí, sobre les polítiques per garantir el dret a l'habitatge (ECP), la situació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (Cs), l'educació infantil (PPC), l'assoliment dels objectius de transició energètica que estableix la Llei 16/2017, del canvi climàtic (PSC-Units), la política per posar fi a l'ocupació il·legal d'habitatges (Vox), la situació econòmica (PSC-Units), les línies estratègiques del departament competent en matèria d'igualtat (ERC) i les polítiques d'habitatge (CUP).

Un cop substanciades aquestes interpel·lacions, els grups podran presentar les mocions subsegüents corresponents per impulsar l'acció del Govern, que es debatran i votaran en la propera sessió plenària.

Abans d'aixecar la sessió, la presidenta, Laura Borràs, ha anunciat que el proper Ple serà el primer de la catorzena legislatura i ha desitjat "sort i encerts" als diputats i diputades que deixaran l'escó en els propers dies per assumir noves responsabilitats al Govern. Un d'ells, Eusebi Campdepadrós, que va ser secretari de la Mesa la passada legislatura, ha demanat la paraula per acomiadar-se i agrair "el privilegi i l'honor d'haver representat el poble de Catalunya".