Notícies

El president de la Generalitat compareix la setmana que ve davant el Ple per informar de la composició del nou Govern

La cambra farà també la primera sessió de control al nou executiu i crearà les comissions legislatives

Dimarts, 25 de maig de 2021. Palau del Parlament

Moments previs a l'inici de la reunió de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

El Parlament farà dimecres i dijous de la setmana que ve, 2 i 3 de juny, el primer ple ordinari després de la investidura de Pere Aragonès com a president de la Generalitat. El ple començarà a les deu del matí amb la primera sessió de control al nou president i al nou Govern, i tot seguit Aragonès compareixerà per informar la cambra de l'estructura i la composició del nou executiu.

L'ordre del dia, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus, inclou també l'aprovació de la proposta mitjançant la qual es crearan les comissions legislatives d'aquesta legislatura. La Mesa i la Junta de Portaveus es tornaran a reunir els propers dies per elaborar la proposta amb el nombre i l'àmbit d'aquestes comissions, proposta que el Ple haurà d'aprovar per majoria absoluta.

Així mateix, durant la sessió la cambra debatrà i votarà la proposta de resolució sobre el canvi de denominació de legislatures, presentada per ERC, JxCat, la CUP i ECP, i dos decrets llei, l'11/2021, del 27 d'abril, de mesures de caràcter pressupostari, tributari, administratiu i financer, i el 12/2021, del 18 de maig, relatiu a l'impost sobre les estades en establiments turístics.

A l'últim, els grups faran també en aquesta sessió les primeres interpel·lacions al nou Govern.

El ple es farà amb un format reduït, amb una seixantena de diputats, a més dels set que són membres de la Mesa, al saló de sessions.

Calendari de plens
La Junta de Portaveus també ha aprovat en la reunió d'avui el calendari de plens per al que resta del primer període de sessions, que acaba el juliol. La previsió és que se'n facin quatre: el 2 i el 3 de juny, el 16 i el 17 de juny, el 7 i el 8 de juliol i el 21 i el 22 de juliol.