Notícies

El Parlament commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia

Dijous, 20 de maig de 2021. Palau del Parlament

El Parlament commemora el Dia Internacional contra l'Homofòbia

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (10 imatge/s)

El Parlament ha commemorat aquest migdia el Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia amb una acte institucional presidit per Laura Borràs i en què també han intervingut el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies en funcions, Chakir El Homrani, i Jordi Monner, representant de la Xarxa d'Entitats LGBTIQ de Territori.

A l'acte, que s'ha fet en format reduït al pati de la biblioteca del Parlament, hi han assistit les vicepresidentes primera i segona, Anna Caula i Eva Granados; els secretaris primer, segon i tercer, Ferran Pedret, Aurora Madaula i Pau Juvillà; Silvia Paneque (PSC-Units), Meritxell Serret (ERC), Gemma Geis (JxCat), Basha Changue (CUP), Susanna Segovia (ECP) i Joan García (Cs) en nom dels grups, i representants d'entitats LGBTI.

La presidenta ha destacat el compromís del Parlament en la lluita pels drets del col·lectiu LGBTI, i ha fet referència en aquest sentit a la Llei 11/2014, aprovada amb aquesta finalitat. A més, ha remarcat la importància de lluitar contra l'homofòbia, la lesbofòbia i transfòbia com una forma de "reivindicar la llibertat de poder estimar i ser com es vulgui" i d'avançar "cap a un món més just i més lliure".

El conseller El Homrani, d'altra banda, s'ha mostrat "preocupat" perquè es posin en dubte "drets que s'han conquerit i pel quals s'ha lluitat", perquè "a les institucions", ha alertat, "hi han entrat els qui viuen de l'odi", cosa que, ha explicat, genera "un marc mental en què sembla que no puguem avançar en drets". En aquest punt s'ha referit al rebuig del Congrés dels Diputats espanyol a la Proposició de llei per a la igualtat real i efectiva de les persones transsexuals, ha destacat que "hem d'aspirar a una societat cohesionada que no deixi ningú ni enrere ni fora" i ha animat els col·lectius LGBTI a treballar conjuntament "des de la política, però també al carrer".

Monner s'ha referit a la negativa del Congrés a tramitar la llei dels drets de les persones transsexuals i al fet que "l'extrema dreta doni carta de naturalitat a l'LGBTI-fòbia". Així mateix, ha parlat de les "noves eines per combatre l'homofòbia" creades a Catalunya, com la Xarxa d'Entitats LGBTIQ de Territori, nascuda fa tres mesos i amb més de cinquanta ens adherits, una xarxa, ha explicat, que ha permès que "el territori hagi sortit de l'armari" i que espera que sigui "decisiva a l'hora de mostrar la diversitat LGBTI" i "una bona eina per lluitar contra l'homofòbia".

Durant l'acte, conduït per Tina Recio, periodista i presidenta de l'entitat I-Vaginarium, alumnes del Conservatori del Liceu han interpretat les cançons 'Tú me acostumbraste', de Frank Domínguez, i 'Hope there's someone', d'Anthony & The Johnsons.