Notícies

El Parlament obre els actes institucionals de la diada de Sant Jordi amb la lectura de textos de Teresa Juvé, Felícia Fuster i Joan Triadú

Dijous, 22 d'abril de 2021. Palau del Parlament

El Parlament obre els actes institucionals de la diada de Sant Jordi amb la lectura de textos de Teresa Juvé, Felícia Fuster i Joan Triadú

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2021

Vegeu la galeria d'imatges (29 imatge/s)

El Parlament ha obert aquesta tarda amb el tradicional acte "Lletres al Parlament" les celebracions institucionals de la diada de Sant Jordi. En l'acte s'han llegit enguany textos de Teresa Juvé, Felícia Fuster i Joan Triadú amb motiu del centenari del seu naixement.

Laura Borràs ha presidit l'acte i ha obert la lectura, en què també han participat el vicepresident del Govern en substitució del president, Pere Aragonès; la consellera de Cultura, Àngels Ponsa; la vicepresidenta segona de la cambra, Eva Granados; el secretari tercer, Pau Juvillà; Salvador Illa (PSC-Units), Najat Driouech (ERC), Gemma Geis (JxCat), Joan Garriga (VOX), Dani Cornellà (CUP) i Jéssica González (ECP) en representació dels grups parlamentaris.

També han pres part en la lectura el director de la Institució de les Lletres Catalanes, Oriol Ponsatí-Murlà; Joaquim Triadú, fill de Joan Triadú, i els comissaris dels anys Fuster, Juvé i Triadú, entre d'altres.

La presidenta s'ha felicitat de veure "l'hemicicle ocupat per persones que s'estimen la llengua, la literatura i la nostra cultura", de poder celebrar la diada després "del confinament i la solitud" de l'any passat i també de "fer-ho al Parlament i a l'hemicicle perquè les lletres ocupin un lloc d'honor, el dels qui representem la ciutadania". "Parlament i literatura, diputats i poetes, escons i versos, aquest és el context en el qual ens trobem", ha dit.

Així mateix, Borràs ha tingut paraules de record cap als tres autors homenatjats. De Triadú n'ha destacat que va ser un "crític literari de referència i mestre de mestres"; de Fuster que va ser una "artista global", i de Juvé ha dit que "és un goig que hi sigui, que estigui activa i que hagi publicat una novetat per aquest Sant Jordi".

Precisament Juvé ha estat una de les lectores de l'acte amb un fragment del seu nou títol, 'El degollador de Vallvidrera', lectura que s'ha projectat enregistrada.

A més de la lectura de textos dels tres autors, durant l'acte s'han projectat també dues actuacions musicals d'Anna Andreu i Marina Arrufat, que han musicat els poemes "Qui" i "No em despulleu" de Fuster. També des d'avui, i fins dijous que ve, es poden llegir cites dels tres autors homenatjats en diversos espais emblemàtics del Parlament.

L'acte "Lletres al Parlament" l'organitza la cambra conjuntament amb la Institució de les Lletres Catalanes des del 2005. Enguany s'ha fet amb un aforament molt reduït a causa de les mesures de contenció de la pandèmia, que l'any passat ja van impedir que se celebrés.