Notícies

El síndic de greuges lliura al Parlament l'informe anual sobre la transparència

Dilluns, 12 d'abril de 2021. Palau del Parlament

El síndic de greuges lliura al Parlament l'informe anual sobre la transparència

Parlament de Catalunya. 2021

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El síndic de greuges, Rafael Ribó, ha lliurat avui a la presidenta, Laura Borràs, l'Informe sobre transparència, accés a la informació pública i bon govern corresponent al 2020.

Aquest informe obeeix al mandat que té el Síndic de Greuges d'avaluar anualment el compliment de la Llei de transparència, aprovada pel Parlament el 2014, i és el cinquè que elabora en l'exercici d'aquesta funció.

A l'audiència amb la presidenta també hi han assistit l'adjunt general del Síndic, Jaume Saura, el gerent, Joan Montesinos, i el membre de l'equip assessor Eugeni Castelló.

Després, Ribó ha presentat en conferència de premsa les línies principals de l'informe, que "confirma l'alentiment general en el desplegament de la llei" ja detectat en informes anteriors, situació, ha dit, "previsible" en el context de la pandèmia, cosa que no significa "que hagi de ser admissible o instal·lable". El síndic ha explicat que en termes generals l'aplicació de la llei avança "a dues velocitats" segons les dimensions i la capacitat de cada administració, i per aquest motiu ha reiterat, entre altres aspectes, la necessitat que s'intensifiquin les eines de cooperació per fer-ne possible una "aplicació plena" per part de totes les administracions.