Notícies

La Comissió de Salut aprova dues lleis sobre la salut bucodental i el complement de productivitat del personal sanitari

Dimarts, 15 de setembre de 2020. Palau del Parlament

La Comissió de Salut durant les votacions de les dues iniciatives legislatives

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Comissió de Salut ha aprovat avui dues lleis, sobre l'atenció pública de la salut bucodental i el restabliment del complement de productivitat variable del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut i del personal sanitari del sistema sanitari integral d'utilització pública de Catalunya.

Aquest és el primer cop que una comissió aprova una llei, després que el Ple acordés al final de juliol delegar la competència legislativa plena a la de Salut per a aquestes dues iniciatives. Aquesta delegació, prevista al Reglament, comporta que una comissió pugui aprovar en darrera instància una llei sense necessitat que ho faci el Ple, com succeeix en el procediment ordinari.

Tots dues lleis han estat aprovades amb un ampli suport a la major part dels textos, que incorporen algunes de les esmenes presentades pels grups o transaccionades en el decurs de les respectives tramitacions.

La llei sobre les retribucions al personal sanitari té l'origen en el Decret llei 6/2019, del 19 de març, sobre el restabliment del complement de productivitat variable del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut, que el Ple va acordar de tramitar com a projecte de llei després de validar-lo l'abril de l'any passat, mentre que la proposició de llei sobre la salut bucodental és una iniciativa impulsada pel grup de CatECP que va superar el debat de totalitat també l'abril del 2019 sense cap esmena de retorn.

En els debats d'avui, en representació dels grups i subgrups, hi han intervingut Jorge Soler (Cs), Assumpta Escarp (PSC-Units), Marta Ribas (CatECP), Vidal Aragonés (CUP), Santi Rodríguez (PPC), Gemma Espigares i Maria Assumpció Laïlla (ERC), i Josep Riera i Lluís Guinó (JxCat). Laïlla és també la presidenta de la comissió.