Notícies

L'actualitat política i la gestió de la Covid-19 centren la sessió de control al president i al Govern

Dimecres, 17 de juny de 2020. Palau del Parlament

L'actualitat política i la gestió de la Covid-19 centren la sessió de control al president i al Govern

Parlament de Catalunya (Pool EFE - Quique García). 2020

Vegeu la galeria d'imatges (29 imatge/s)

L'actualitat política i la gestió de la crisi generada per la Covid-19 han centrat aquest matí la sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, i al Govern en el ple que ha començat a les nou del matí, més d'hora del que s'havia previst inicialment per raons d'agenda de Torra, que avui presideix l'acte institucional de l'Hèsta d'Aran.

El president de la Generalitat ha respost les preguntes de Carlos Carrizosa (Cs), sobre les actituds racistes i sobre el seu futur judicial; Albert Batet (JxCat), sobre el decàleg de reformes estructurals necessàries en el sector sanitari; Sergi Sabrià, sobre com traçar una estratègia conjunta de l'independentisme; Miquel Iceta (PSC-Units), sobre l'emergència educativa i els recursos que hi destinarà el Govern; Jéssica Albiach (CatECP), sobre les "baralles internes del Govern" i la convocatòria d'eleccions, i Alejandro Fernández (PPC), sobre les reunions de presidents autonòmics.

D'altra banda, els consellers han respost les preguntes sobre: els mecanismes de control per evitar la brutalitat policial (CatECP); com afronta el Departament d'Interior els esdeveniments de les darreres setmanes (CUP); les actuacions a les comarques de muntanya; els ajuts a la indústria; l'oportunitat que comporta per a Catalunya l'eclosió de noves tecnologies emergents, tant econòmicament com socialment (JxCat); els recursos per afrontar la crisi econòmica i social, i les desigualtats i discriminacions socials (ERC); la gestió sanitària de la Covid-19 (PSC-Units); els serveis sanitaris, i la situació de l'educació (Cs).

En la sessió d'aquest matí el Ple també ha fet el debat final de la Proposició de llei de creació de l'Agència de Patrimoni Natural i el de validació del Decret llei 18/2020, de mesures urgents en matèria d'urbanisme, fiances i ambiental. Totes dues iniciatives es votaran al final de la sessió, aquesta tarda.

Abans d'aixecar-se la reunió del migdia, la cambra també ha fet una declaració institucional amb motiu del Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. La secretària tercera, Laura Vílchez, ha llegit el text, signat per tots els grups i subgrups parlamentaris, amb què el Parlament s'adhereix a la commemoració i expressa el seu reconeixement a totes les persones afectades per aquesta malaltia.