Notícies

El Parlament adapta els espais del palau per a la represa de l'activitat presencial amb mesures per a la prevenció dels contagis

Divendres, 29 de maig de 2020. Palau de Parlament

El Parlament adapta els espais del palau per a la represa de l'activitat presencial amb mesures per a la prevenció dels contagis

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2020

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

El Parlament es prepara per a la represa de l'activitat presencial de tots els seus òrgans a partir del 15 de juny adaptant els espais del palau amb mesures per a la prevenció de contagis de la Covid-19 prescrites per les autoritats sanitàries.

Els controls de temperatura a l'entrada del Parlament i l'ús de mascaretes i guants seguiran formant part d'aquesta etapa de "nova normalitat". A més, s'han habilitat mesures per a l'accés al palau i recorreguts amb doble sentit de circulació per garantir una mobilitat segura pels passadissos i les escales, s'han instal·lat mampares en alguns llocs de treball, més dispensadors de gel hidroalcohòlic i rètols informatius amb mesures per combatre la Covid-19 i sobre la reducció de l'aforament a les sales i s'ha intensificat la neteja. La majoria d'aquestes mesures ja es van aplicar per al ple del 21 de maig.

A partir del 15 de juny totes les sessions dels òrgans de la cambra -Ple, Mesa, Junta de Portaveus, comissions i ponències- seran presencials i amb la participació de tots els seus membres, a excepció de les sessions plenàries, que es continuaran fent amb format reduït, amb una vintena de diputats a l'hemicicle. La resta podran seguir la sessió pel Canal Parlament i votar per delegació o telemàticament, com ja s'ha fet als plens de l'abril i el maig. Les comissions es reuniran únicament a les sales amb l'aforament més gran per garantir les mesures sanitàries, i s'han retirat cadires de totes les sales per garantir la distància interpersonal de seguretat.

Així mateix, s'haurà de portar mascareta als espais comuns, i se'n recomana l'ús als diputats al saló de sessions i a les sales de comissions mentre no facin ús de la paraula. Les recomanacions per prevenir contagis també inclouen l'ús de gel hidroalcohòlic a l'entrada i la sortida de les sales.

La recuperació de l'activitat presencial comportarà també la reincorporació als seus llocs de treball físics del gruix de treballadors de l'Administració parlamentària, que es poden acollir a un programa especial de teletreball fins al 31 de juliol, que en molts casos es concretarà en tres dies de treball presencial i dos de teletreball.

L'accés al palau es farà per una de les dues portes habituals, però la sortida serà per la porta giratòria del vestíbul principal. Per evitar aglomeracions a l'accés, s'han instal·lat tanques en forma de Z sota els porxos per mantenir la distància de seguretat entre persones.

A l'últim, a les oficines també s'han adaptat els espais per garantir la separació de dos metres entre els treballadors creant barreres de separació física i redistribuint el mobiliari. A més, es demanarà als treballadors que al final de la jornada laboral deixin les seves taules sense papers o altres objectes perquè la neteja es pugui fer amb les màximes garanties.