Notícies

El Ple votarà la setmana que ve la creació d'una comissió d'investigació sobre la gestió de les residències per a gent gran

Dimarts, 12 de maig de 2020.

Una diputada votant al ple del 24 d'abril

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple debatrà i votarà en la sessió del 21 de maig una proposta de resolució, presentada conjuntament per Cs, el PSC-Units, CatECP, la CUP i el PPC, per crear una comissió d'investigació sobre la gestió de les residències per a gent gran durant la crisi sanitària del coronavirus.

La Mesa i la Junta de Portaveus, reunits avui un cop més telemàticament, han acordat ampliar amb aquest nou punt l'ordre del dia del ple del 21 de maig, que també inclou, segons que van acordar la setmana passada, la compareixença del president de la Generalitat, Quim Torra, per donar compte de la modificació en la composició del Govern arran de la dimissió d'Alfred Bosch com conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència i el nomenament de Bernat Solé com a nou titular del departament, la votació d'Assumpció Castellví com a nova senadora per representar la Generalitat al Senat, la sessió de control al president de la Generalitat i al Govern, el debat i la votació per convalidar o derogar quatre decrets llei promulgats per l'executiu arran de la situació generada pel coronavirus i la liquidació del pressupost del Parlament corresponent al 2019.

Aquest ple, com ja va succeir en el del 24 d'abril, es farà amb un format reduït, amb una vintena de diputats a l'hemicicle, i la resta seguiran la sessió pel Canal Parlament i votaran telemàticament o per delegació.

Debats específics

D'altra banda, la Mesa ha admès a tràmit la sol·licitud del president de la Generalitat de fer un debat específic per tractar de la gestió de la crisi sanitària de la Covid-19, de les mesures adoptades per fer-hi front i de les accions de protecció social i reactivació econòmica previstes.

Així mateix, ha tramitat els altres dos debats específics sol·licitats pels grups parlamentaris, sobre la reconstrucció de Catalunya davant l'impacte de la pandèmia del coronavirus, demanat per Cs, i sobre les residències per a gent gran i per a persones amb discapacitat, demanat pel PSC-Units, CatECP, la CUP i el PPC.

S'estudiarà la possibilitat que tots tres debats es facin conjuntament en una data encara per determinar.

Represa de l'activitat presencial

A l'últim, la Mesa també ha acordat que l'activitat presencial de tots els òrgans de la cambra es reprengui a partir del 15 de juny, sempre que l'evolució de la pandèmia ho permeti i seguint les recomanacions sanitàries per minimitzar el risc de contagi. Des que es va decretar l'estat d'alarma, les sessions de la Mesa, de la Junta de Portaveus, de les comissions i de les ponències s'han fet per via telemàtica. L'únic ple durant aquest període es va fer amb una vintena de diputats a l'hemicicle.