Notícies

El Ple farà la setmana que ve el debat de totalitat dels pressupostos de la Generalitat per al 2020 i crearà una comissió sobre la seguretat del sector de la petroquímica

Dimarts, 4 de febrer de 2020. Palau del Parlament

La Mesa i la Junta de Portaveus en la reunió d'avui

Parlament de Catalunya. 2020

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple farà la setmana que ve el debat de totalitat del Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat per al 2020, i també del Projecte de llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic, i de creació de l'impost sobre les instal·lacions que incideixen en el medi ambient, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus.

La sessió començarà dimarts 11 de febrer a les tres de la tarda amb el debat i la votació per validar o derogar el Decret llei 2/2020, del 21 de gener, de necessitats financeres del sector públic en pròrroga pressupostària i de modificació del text refós de la legislació en matèria d'aigües de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2003, del 4 de novembre; el debat i la votació finals del Projecte de llei vitivinícola de Catalunya, i la proposta de creació d'una comissió d'estudi de la seguretat del sector de la petroquímica, sol·licitada per tots els grups.

Dimecres 12 de febrer a les deu del matí és previst fer la sessió de control al president i al Govern i, a continuació, començar el debat de totalitat dels pressupostos, amb la presentació del projecte de llei a càrrec del vicepresident i conseller d'Economia i Finances, Pere Aragonès. Tot seguit, intervindran els grups i subgrups parlamentaris, començant pels que hi hagin presentat esmena de retorn, i, un cop acabat el debat, a la tarda, es votaran conjuntament totes les esmenes. Els grups tenen de termini fins dilluns 10 de febrer a dos quarts d'onze del matí per presentar esmenes a la totalitat del projecte de pressupostos.

Dimecres a la tarda el Ple també farà el debat de totalitat del conegut com a 'projecte de llei d'acompanyament' dels pressupostos, i dijous substanciarà les interpel·lacions al Govern i debatrà i votarà les mocions que presentin els grups.