Notícies

El lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament a Carola Rackete i Òscar Camps obrirà els actes institucionals de la Diada

Dilluns, 2 de setembre de 2019. Palau de la Generalitat

Meritxell Budó i Josep Costa presenten els actes de la Diada

Parlament de Catalunya (Ruben Moreno). 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El vicepresident primer del Parlament, Josep Costa, i la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, han presentat aquesta tarda els actes institucionals de la Diada Nacional de Catalunya, que començaran el dimarts, 10 de setembre, a les vuit del vespre, amb l'acte de lliurament de la Medalla d'Honor del Parlament en la categoria d'or a Carola Rackete, capitana del vaixell Sea Watch 3 i membre de l'ONG Sea Watch, i a Òscar Camps, fundador i director de l'ONG Proactiva Open Arms. Tot seguit, a partir de les deu de la nit, es farà a la Plaça de Sant Jaume l'acte organitzat pel Govern.

L'11 de setembre tant el Govern com el Parlament començaran la jornada amb les seves respectives ofrenes florals al monument de Rafael Casanova de Barcelona i a la tomba de qui fou conseller en cap de Barcelona, a Sant Boi de Llobregat.

En el decurs de la roda de premsa, Josep Costa ha destacat que la concessió de la Medalla d'honor del Parlament a Oscar Camps i Carola Racket va ser acorada per unanimitat de la Mesa i ha afirmat que tots dos són exemples de "dignitat i justícia" per la seva "determinació i perseverança en la defensa dels drets humans". El vicepresident ha afegit que amb aquesta distinció es vol a més fer extensiu l'agraïment i el reconeixement a "totes les entitats i persones que treballen per salvar la vida dels que intenten fugir dels conflictes armats, que s'acarnissen de manera especialment virulenta amb les dones i els infants, de les persecucions polítiques o de la misèria econòmica dels seus països creuant la Mediterrània en embarcacions precàries".

Meritxell Budo ha explicat l'acte institucional que es farà a la Plaça de Sant Jaume amb el títol "Tornarem" i ha dit que "volem tornar a mostrar al món els nostres valors: que som gent acollidora, perseverant i amb esperança". L'acte, segons ha explicat, farà referència "al moment excepcional que viu Catalunya", tot commemorant efemèrides com els vuitanta anys de l'exili republicà o els centenaris dels naixements del poeta Joan Pàmies i de l'escriptor i polític Fèlix Cucurull, i de la vaga de La Canadenca. L'acte també comptarà "amb el testimoni dels presos i exiliats polítics", ha afegit.

L'acte, creat i dirigit per Lluís Danés, hi participaran, a través d'interpretacions musicals i lectures de textos amb les veus dels actors Sílvia Bel i Lluís Soler; l'Orquestra Cambra terrassa 48, la Coral Sant Jordi, la coral In Crescendo, el grup musical Lax'n Busto, els cantants Alba Carmona, Miquel Gil, Marina Rossell, Fèlix Cucurull, Ju, Gemma Humet, Joan Rovira i la ballarina Sol Picó .