Notícies

El Parlament participa a l'acte de commemoració del segon aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Dissabte, 17 d'agost de 2019. Barcelona

Acte de commemoració del segon aniversari dels atemptats de Barcelona i Cambrils

Parlament de Catalunya (Ruben Moreno). 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

Els presidents de la Generalitat i del Parlament, Quim Torra i Roger Torrent; l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; el president del Senat, Menuel Cruz; el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, han encapçalat la representació institucional a l'acte de commemoració del segon aniversari dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d'agost de 2017 en què van morir 16 persones i altres 155 van resultar ferides.

L'acte, promogut per l'Ajuntament de Barcelona i la Unitat d'Atenció i Valoració d'Afectats per Terrorisme (UAVAT), s'ha fet al Pla de l'Ós de la Rambla, a l'alçada del Memorial i del mosaic de Joan Miró, on es va aturar la furgoneta el 17 d'agost de fa dos anys.

L'homenatge a les víctimes i als familiars ha començat puntualment a les deu del matí amb un minut de silenci, durant el qual s'ha interpretat el Cant dels Ocells. Tot seguit, les víctimes i els familiars presents han realitzat les seves respectives ofrenes florals. A continuació, també ho han fet les autoritats i el públic assistent.

Han assistit a l'acte representants del govern de la Generalitat i de l'Ajuntament, dels grups al Parlament de Catalunya i a l'ajuntament, així com també una amplia representació dels serveis d'emergència i dels cossos i forces seguretat.