Notícies

El Parlament posa en marxa una campanya per reduir el plàstic d'un sol ús a la institució

Divendres, 12 de juliol de 2019. Palau del Parlament

Una de les noves fonts que s'han instal·lat al Palau

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament ha posat en marxa una campanya amb l'objectiu de reduir el plàstic d'un sol ús a les instal·lacions de la cambra, amb mesures com ara suprimir els gots d'aquest material de les fonts d'aigua o que el restaurant hagi de servir el menjar per emportar-se amb material reutilitzable, compostable o biodegradable.

La primera actuació ha consistit a renovar i ampliar de deu a setze les fonts d'aigua filtrada del palau i substituir els gots de plàstic d'un sol ús que hi havia en aquestes fonts per gots de paper cartró biodegradable. També s'ha col·locat un equip d'osmosi a la cuina del menjador dels funcionaris. Aquestes accions han de permetre disposar d'aigua filtrada arreu de l'edifici i minimitzar l'ús de gots i ampolles de plàstic d'un sol ús.

D'altra banda, la licitació en procés per a la nova concessió del servei de bar restaurant estableix el requisit específic d'evitar els elements de plàstic d'un sol ús en el parament. Així, el servei de menjar per emportar-se haurà d'oferir recipients, gots, coberts i tovallons de materials reutilitzables, compostables o biodegradables. A més, la licitació valora amb fins a sis punts les mesures en aquest sentit.

Així mateix, per sensibilitzar els diputats i els treballadors de la cambra pel que fa a la reducció de l'ús del plàstic, el Parlament distribuirà ampolles d'acer i tasses de ceràmica perquè les facin servir en lloc dels gots o altres envasos de plàstic.

Aquestes actuacions s'emmarquen en el compromís de fer del Parlament una institució sostenible i d'anar incorporant al seu servei de restauració la nova normativa europea en aquest àmbit i els objectius de l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, de les Nacions Unides.