Notícies

El president visita la Casa de Juntes de Gernika

Dimecres, 5 de juny de 2019. Gernika-Lumo (País Basc)

El president signant al llibre d'honor de la Casa de Juntes de Gernika

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha visitat la Casa de Juntes de Gernika, acompanyat de la seva presidenta, Ana Otadui Biteri. A la recepció institucional també hi han assistit la presidenta del Parlament del País Basc, Bakartxo Tejeria, i altres membres de la Mesa. Torrent ha visitat l'Arbre de Gernika, símbol de les llibertats del poble basc, i ha signat al llibre d'honor.

En declaracions als mitjans de comunicació, Torrent ha apel·lat a la valentia del president Sánchez perquè faci una proposta de solució democràtica al conflicte que viu Catalunya, "després del que vam veure ahir al Suprem, amb la Fiscalia comportant-se com l'extrema dreta", ha asseverat. "Ja n'hi ha prou. Quina és la proposta del PSOE? Empresonar els nostres líders polítics?", s'ha qüestionat, també. El president ha agraït així mateix al conjunt de les institucions basques la seva voluntat d'ajudar en la resolució democràtica del conflicte català.

Aquest ha estat el darrer acte institucional del president en el seu viatge al País Basc, al llarg del qual també s'ha reunit amb el 'lehendakari' Urkullu i amb Tejeria i ha participat en una conferència organitzada per l'entitat Gure Esku Dago.