Notícies

El president reivindica el respecte per la voluntat de la ciutadania en la seva visita al Parlament del País Basc

Dimarts, 4 de juny de 2019. Vitòria (País Basc)

Torrent ha estat rebut al Parlament del País Basc per la seva presidenta i la resta de membres de la Mesa

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha reivindicat avui en la visita que ha fet al Parlament del País Basc "el diàleg i la paraula" com la millor fórmula per resoldre els conflictes polítics, i ha reclamat que es respecti "la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes". Torrent ha estat rebut per la presidenta de la cambra basca, Bakartxo Tejeria, i la resta de membres de la Mesa.

El president ha celebrat així mateix la represa de les relacions i dels llaços històrics entre Catalunya i el País Basc, que, ha argumentat, "s'han construït sobre la base del respecte mutu entre els nostres pobles", i s'ha mostrat convençut que aquests lligams es mantindran en el futur.

Tejeria ha fet seves les paraules del 'lehendakari' Agirre quan va acompanyar el president Companys camí de l'exili: "Sempre amb Catalunya." Unes paraules, ha raonat, que "resumeixen millor que res els estrets llaços d'amistat i complicitat que han unit, i uneixen, el poble català i el poble basc al llarg de la història". Així mateix, s'ha mostrat convençuda "que aquesta visita contribuirà a seguir enfortint la relació entre els nostres pobles i parlaments".

Durant la recepció, Torrent ha lliurat una senyera a Tejeria i ha signat al llibre d'honor del Parlament basc.

Aquest ha estat el primer acte institucional del president en el seu viatge al País Basc. Aquesta tarda es reunirà amb el 'lehendakari' Iñigo Urkullu a Ajuria Enea, pronunciarà una conferència organitzada per Gure Esku Dago i que presentarà l'ex-'lehendakari' Juan José Ibarretxe i es reunirà amb Jesús Eguiguren, i demà serà rebut a la Casa de Juntes de Gernika per la presidenta de les Juntes Generals de Biscaia, Ana Otadui Biteri.