NotÝcies

La Junta de Portaveus acorda que el ple de la setmana que ve es faci dijous i divendres

Dilluns, 3 de juny de 2019. Palau del Parlament

La Mesa i la Junta abans de comenšar la reuniˇ

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Mesa i la Junta de Portaveus han acordat per majoria que el ple de la setmana vinent es faci dijous i divendres, i no dimecres i dijous com inicialment estava previst. El canvi s'ha produ´t desprÚs que alguns grups ho hagin demanat per poder assistir a les conclusions del judici que es fa al Tribunal Suprem.

El ple, doncs, comenšarÓ dijous, 13 de juny, amb la sessiˇ de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra. L'ordre del dia inclou tambÚ el debat i la votaciˇ de la peticiˇ de compareixenša de Torra, solĚlicitada pel subgrup del PPC, perquŔ faci balanš del primer any al capdavant del Govern. En cas que la compareixenša fos aprovada, s'hauria de fer "en el termini improrrogable d'un mes a partir de l'adopciˇ de l'acord", tal com estableix l'article 172.2 del Reglament.

Durant la sessiˇ la cambra farÓ tambÚ el debat i la votaciˇ de la proposta de reiteraciˇ de la presentaciˇ al CongrÚs dels Diputats de la Proposiciˇ de llei de reforma de la Llei orgÓnica 10/1995, del 23 de novembre, del Codi penal, de despenalitzaciˇ de l'eutanÓsia i l'ajuda al su´cidi. El Parlament ja va presentar aquesta proposiciˇ de llei al CongrÚs el 2018 i va arribar a ser presa en consideraciˇ, per˛ va decaure en finir la legislatura a les Corts espanyoles.

El Ple tambÚ debatrÓ la Proposiciˇ de llei de modificaciˇ de la Llei 13/2006, de prestacions socials de carÓcter econ˛mic, presentada pel Grup Parlamentari de CatECP, que proposa que es faci per lectura ˙nica. La cambra haurÓ de votar primer si accepta la tramitaciˇ en lectura ˙nica de la iniciativa, i posteriorment, cas que aixÝ ho faci, obrir un termini perquŔ els grups i subgrups hi puguin presentar esmenes.

L'ordre del dia inclou tambÚ les designacions de set membres del ComitŔ d'Experts sobre el Canvi ClimÓtic, de sis vocals del Consell Assessor de l'Institut de Recerca i Tecnologia AgroalimentÓries, de sis membres de la Junta de Govern del Memorial DemocrÓtic i de set de la Comissiˇ de Control de les Consultes Populars No ReferendÓries.
A mÚs, la cambra substanciarÓ les interpelĚlacions al Govern que presentin els grups i farÓ els debats i les votacions de diverses mocions.