Notícies

El Ple aprova mocions sobre la fibra òptica, les persones desaparegudes, la seguretat, els centres especials de treball, la precarietat laboral, el vot a l'exterior i la mobilitat

Durant la sessió s'han llegit les cartes de comiat de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull

Dijous, 30 de maig de 2019. Palau del Parlament

El Ple votant aquest matí

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2019

Vegeu la galeria d'imatges (20 imatge/s)

El Ple ha aprovat avui, totalment o parcialment, set de les vuit mocions incloses a l'ordre del dia d'aquesta sessió plenària. Les mocions aprovades són sobre el desplegament de la fibra òptica (JxCat), el millorament de la gestió de la desaparició de persones i el suport a llurs familiars (PSC-Units), la seguretat a pobles i ciutats (Cs), la situació als centres especials de treball (PSC-Units), la precarietat laboral (CatECP), les vulneracions del dret de vot dels ciutadans a l'exterior (ERC) i la mobilitat en el territori (Cs), mentre que la relativa a la política de reconeixements i condecoracions (PPC) ha estat rebutjada.

En la sessió d'aquest matí s'han llegit les cartes de comiat de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, que van renunciar a l'acta de diputats al Parlament per accedir a la de diputats al Congrés. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha llegit la carta de Jordi Turull; Albert Batet, la de Jordi Sànchez, i Mònica Sales, la de Josep Rull. Les dones de Sànchez i Rull, Susanna Barreda i Meritxell Lluís, acompanyades de l'exconsellera i ara diputada al Congrés Laura Borràs, han seguit les lectures de les cartes des de la zona de públic del saló de sessions.

A la sessió d'avui, Francesc Viaplana (ERC), per motius de paternitat, i Gemma Espigares (ERC), per indisposició, han delegat el vot en el portaveu del seu grup, Sergi Sabrià, i Raül Romeva (ERC) ha designat també Sabrià perquè exerceixi els seus drets parlamentaris.