NotÝcies

El Ple aprova mocions sobre la fibra ˛ptica, les persones desaparegudes, la seguretat, els centres especials de treball, la precarietat laboral, el vot a l'exterior i la mobilitat

Durant la sessiˇ s'han llegit les cartes de comiat de Jordi SÓnchez, Josep Rull i Jordi Turull

Dijous, 30 de maig de 2019. Palau del Parlament

El Ple votant aquest matÝ

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2019

Vegeu la galeria d'imatges (20 imatge/s)

El Ple ha aprovat avui, totalment o parcialment, set de les vuit mocions incloses a l'ordre del dia d'aquesta sessiˇ plenÓria. Les mocions aprovades sˇn sobre el desplegament de la fibra ˛ptica (JxCat), el millorament de la gestiˇ de la desapariciˇ de persones i el suport a llurs familiars (PSC-Units), la seguretat a pobles i ciutats (Cs), la situaciˇ als centres especials de treball (PSC-Units), la precarietat laboral (CatECP), les vulneracions del dret de vot dels ciutadans a l'exterior (ERC) i la mobilitat en el territori (Cs), mentre que la relativa a la polÝtica de reconeixements i condecoracions (PPC) ha estat rebutjada.

En la sessiˇ d'aquest matÝ s'han llegit les cartes de comiat de Jordi SÓnchez, Josep Rull i Jordi Turull, que van renunciar a l'acta de diputats al Parlament per accedir a la de diputats al CongrÚs. El president de la Generalitat, Quim Torra, ha llegit la carta de Jordi Turull; Albert Batet, la de Jordi SÓnchez, i M˛nica Sales, la de Josep Rull. Les dones de SÓnchez i Rull, Susanna Barreda i Meritxell LluÝs, acompanyades de l'exconsellera i ara diputada al CongrÚs Laura BorrÓs, han seguit les lectures de les cartes des de la zona de p˙blic del salˇ de sessions.

A la sessiˇ d'avui, Francesc Viaplana (ERC), per motius de paternitat, i Gemma Espigares (ERC), per indisposiciˇ, han delegat el vot en el portaveu del seu grup, Sergi SabriÓ, i RaŘl Romeva (ERC) ha designat tambÚ SabriÓ perquŔ exerceixi els seus drets parlamentaris.