Notícies

El Ple elegirà la setmana que ve un nou vicepresident segon en substitució d'Espejo-Saavedra

Dijous, 23 de maig de 2019. Palau del Parlament

El Ple elegirà la setmana que ve un nou vicepresident segon en substitució d'Espejo-Saavedra

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El ple de la setmana que ve començarà amb l'elecció d'un nou vicepresident segon o una nova vicepresidenta segona en substitució de José María Espejo-Saavedra, ara parlamentari al Congrés dels Diputats per Cs. Durant la sessió la cambra farà també el debat final de la Proposició de llei d'espais agraris, presentada conjuntament per ERC, JxCat, el PSC-Units i CatECP, i el debat i la votació per validar o derogar el Decret llei de modificació de la Llei sobre els actius no productius de les persones jurídiques.

Segons que han acordat aquest matí la Mesa i la Junta de Portaveus, l'elecció del nou vicepresident segon es farà, tal com determina el Reglament, per mitjà de paperetes, en què els electes hauran d'escriure el nom del diputat que voten.

Un cop elegit el nou vicepresident, el ple continuarà amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra.

L'ordre del dia també inclou el debat final de la Proposició de llei d'espais agraris, presentada conjuntament pels grups parlamentaris d'ERC, JxCat, el PSC-Units i CatECP, i que es tramita pel procediment d'urgència, i el debat i la votació per validar o derogar el Decret llei 8/2019, del 14 de maig, de modificació de la Llei 6/2017, de l'impost sobre el actius no productius de les persones jurídiques.

Així mateix, la cambra substanciarà les interpel·lacions que presentin els grups, i debatrà i votarà vuit mocions, sobre el desplegament de la fibra òptica (JxCat), la desaparició de persones i el suport a les famílies, els centres especials de treball (PSC-Units), la política de reconeixements i condecoracions (PPC), el dret de vot dels ciutadans a l'exterior (ERC), la mobilitat en el territori, la seguretat als pobles i les ciutats (Cs) i la precarietat laboral (CatECP).

També és previst que durant la sessió es puguin llegir cartes de comiat de Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull, que han deixat de ser diputats al Parlament per accedir a la plena condició de diputats al Congrés.

D'altra banda, la Mesa ha admès a tràmit una iniciativa legislativa popular de creació d'un cos d'ambientòlegs dins del Cos de Titulats Superiors, grup A, de l'Administració de la Generalitat.