Notícies

La Mesa aprova impulsar el "Parlament de les Dones"

Dimarts, 30 d'abril de 2019. Palau del Parlament

Els membres de la Mesa reunits

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Mesa ha donat aquest matí via lliure a la proposta del president, Roger Torrent, de fer una jornada sobre polítiques d'igualtat de gènere, el "Parlament de les Dones", en què l'hemicicle estarà compost exclusivament per dones.

La iniciativa s'inspira en experiències similars d'altres parlaments, com el de Portugal o Montenegro. Amb motiu del vint-i-cinquè aniversari de la IV Conferència Mundial sobre les Dones, a Pequín, la proposta de Torrent consisteix en una jornada sobre polítiques d'igualtat de gènere que oferirà una fotografia inèdita de l'hemicicle, ocupat exclusivament per dones, les diputades de la cambra i representants d'entitats civils.

La jornada es durà a terme en col·laboració amb el Consell Nacional de les Dones de Catalunya, i té per objectiu enfortir el compromís del Parlament amb la igualtat, i estrènyer vincles i fer xarxa entre les diputades i els col·lectius de dones i les entitats feministes perquè les polítiques de gènere ocupin un lloc preeminent en l'agenda política del país. A més, permetrà revisar integralment els progressos aconseguits i els reptes pendents amb relació a l'aplicació de la Declaració i la Plataforma d'Acció de Pequín.

Al ple del "Parlament de les Dones" i a les sessions de treball prèvies hi participaran les cinquanta-nou diputades de la cambra i representants dels col·lectius de dones.

La jornada, prevista per al 19 de juny, permetrà aprovar una declaració final que es pugui elevar al Ple del Parlament o que serveixi de guia per a un debat monogràfic a la cambra.