Notícies

La ILP que promou una nova llei de l'esport assoleix les signatures necessàries per continuar la tramitació

Divendres, 5 d'abril de 2019. Palau del Parlament

Els representants de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i de les federacions

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (5 imatge/s)

La iniciativa legislativa popular (ILP) que promou una nova llei de l'esport ha assolit les cinquanta mil signatures autenticades necessàries perquè continuï la tramitació al Parlament i el Ple la pugui debatre, tal com ha proclamat avui la comissió de control de les ILP en l'acte públic de recompte de signatures.

Els impulsors de la ILP han recollit 154.492 signatures, i l'Institut d'Estadística de Catalunya n'ha validat fins a 54.933, tal com ha explicat el president de la comissió de control, el magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya Daniel Bartomeus, que ha donat l'enhorabona a la comissió promotora per superar "àmpliament" les signatures requerides i ha destacat la importància de l'esport, en especial pel que fa a la seva funció integradora.

En l'acte també hi ha intervingut Gerard Esteva, president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, entitat impulsora de la ILP juntament amb les seixanta-nou federacions que la integren, que ha posat en valor "la unitat i la força" del sector "quan anem plegats", ha agraït la implicació de totes les federacions en la recollida de signatures i ha confiat que la tramitació de la iniciativa acabi amb l'aprovació de la llei.

La ILP planteja una proposició de llei de l'esport que, entre altres qüestions, regularia l'organització administrativa, les entitats, la pràctica i el finançament de l'esport i crearia la Unió d'Esports de Catalunya.

La comissió de control és l'òrgan que vetlla per la regularitat dels processos de les ILP, i la integren magistrats i juristes. Un cop ha validat que la iniciativa ha assolit el suport necessari, ara ho haurà de comunicar a la Mesa perquè se n'iniciï la tramitació parlamentària.

La Mesa i la Junta de Portaveus hauran d'obrir aleshores un termini perquè els grups i subgrups parlamentaris puguin presentar esmenes de retorn a la iniciativa, que després s'haurà d'incloure a l'ordre del dia d'un ple perquè la cambra en faci el debat de totalitat, en què haurà d'acordar si en continua la tramitació o la rebutja. Aquest debat s'haurà de fer en un termini de quatre mesos a partir de l'endemà que la Mesa rebi la certificació que les signatures s'han assolit.