Notícies

El Ple farà la setmana que ve el debat per validar o derogar el decret llei de l'habitatge

Dimarts, 2 d'abril de 2019. Palau del Parlament

La Mesa i la Junta de Portaveus reunides avui

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple farà la setmana que ve el debat i la votació per validar o derogar el Decret llei 5/2019, de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus. L'ordre del dia es podria ampliar amb el debat i la votació d'un altre decret llei que és previst que aprovi avui el Consell de Govern, sobre el suplement de crèdit per finançar els darrers increments retributius dels treballadors públics i el retorn parcial de la paga extraordinària del 2013.

La sessió plenària, que començarà dimecres i acabarà dijous, inclourà també els debats de totalitat de dues proposicions de llei: la de creació de l'Agència de Patrimoni Natural, presentada conjuntament per JxCat, ERC, el PSC-Units i CatECP, i la de mesures per a la prevenció i el tractament del maltractament infantil, presentada per Cs.

El ple començarà amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, Quim Torra, i inclourà també l'elecció de sis membres de la Junta de Govern del Memorial Democràtic i les interpel·lacions i les mocions que presentin els grups i subgrups parlamentaris. A més, la cambra, a petició del Grup del PSC-Units, homenatjarà en aquesta sessió l'exdiputat Eduardo Martín Toval, que va ser el primer portaveu del Grup Socialista del Parlament restablert, mort al gener.

D'altra banda, la Mesa ha pres avui nota de la renúncia a l'escó de la diputada no adscrita Elisenda Alamany i de l'accés a la plena condició de diputat de Marc Parés (CatECP), que substitueix Joan Josep Nuet.