Notícies

El president de la Generalitat informarà el Ple la setmana vinent dels canvis al Govern

En la sessió intervindrà també el director de l'Oficina Antifrau amb motiu del desè aniversari de la institució

Dilluns, 25 de març de 2019. Palau del Parlament

El president de la Generalitat informarà el Ple la setmana vinent dels canvis al Govern

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareixerà la setmana vinent davant el Ple per explicar, com és preceptiu, els darrers canvis en la composició del Govern, després que avui mateix Meritxell Budó i Mariàngela Vilallonga hagin pres possessió com a conselleres de la Presidència i de Cultura respectivament en substitució d'Elsa Artadi i Laura Borràs.

El ple, que començarà dimecres, 3 d'abril, i s'allargarà fins dijous, començarà amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat, que posteriorment compareixerà per informar de la remodelació del Govern i debatre-la amb els grups i subgrups parlamentaris.

És la segona vegada aquesta legislatura que Torra compareix davant el Ple per explicar remodelacions en el Govern, després que el desembre del 2018 ja ho fes amb motiu de la renúncia d'Ernest Maragall.

La Llei de la presidència de la Generalitat i del Govern estableix que el president ha de comparèixer davant el Parlament per donar compte de l'estructura i la composició del Govern tant en el moment de constituir-se com arran de les modificacions posteriors.

Segons que han acordat aquest matí la Mesa i la Junta de Portaveus, durant la sessió plenària també intervindrà el director de l'Oficina Antifrau de Catalunya, Miguel Ángel Gimeno, amb motiu del desè aniversari de la institució. La compareixença es farà d'acord amb l'article 201.2 del Reglament, segons el qual "es pot convidar a comparèixer i intervenir en el ple personalitats rellevants per llur significació institucional, política, social, científica o cultural".

Així mateix, la cambra farà el debat i la votació per validar o derogar el Decret 6/2019, del 19 de març, sobre el restabliment del complement de productivitat variable del personal estatutari de l'Institut Català de la Salut, que aquest mateix matí la Mesa ha admès a tràmit.

L'ordre del dia inclou també el debat de totalitat de la Proposició de llei del servei d'atenció pública a la salut bucodental i de creació del Programa d'atenció dental infantil a Catalunya, presentada per CatECP, que arriba a aquest primer tràmit al Ple sense esmenes de retorn.

A l'últim, durant la sessió la cambra farà també les interpel·lacions i mocions que presentin els grups i subgrups.