Notícies

El Ple aprova la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia

Dijous, 7 de març de 2019. Palau del Parlament

El Ple aprova la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (9 imatge/s)

El Ple ha aprovat aquest matí la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia, per 71 vots a favor (JxCat, ERC, CatECP, CUP i la diputada no adscrita) i 56 en contra (Cs, PSC-Units i PPC).

La comissió, demanada per JxCat, ERC, CatECP i la CUP amb una proposta de resolució conjunta, té per objecte, segons el text, investigar les activitats delictives o irregulars de persones vinculades a la família reial espanyola, incloses les destinades a forçar el trasllat del domicili social de bancs, grans empreses i multinacionals fora de Catalunya després de l'1-O.

Els grups proposants volen que la comissió, que pot incorporar especialistes, investigui també els presumptes comptes irregulars del rei emèrit, Joan Carles I, a Suïssa i altres paradisos fiscals, la provinença d'aquest capital i les activitats delictives o irregulars que es puguin derivar de les declaracions de Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Josep Costa (JxCat), Ruben Wagensberg (ERC), Lucas Silvano Ferro (CatECP) i Carles Riera (CUP) han presentat la proposta, en el debat de la qual han intervingut també Matías Alonso (Cs), Ferran Pedret (PSC-Units) i Alejandro Fernández (PPC).

Mocions
D'altra banda, la cambra ha aprovat totalment o parcialment en la sessió d'avui les cinc mocions incloses a l'ordre del dia subsegüents a les interpel·lacions del darrer ple, sobre la igualtat de gènere (PSC-Units), els drets de les dones i les desigualtats de gènere (CatECP), el trilingüisme en l'educació (Cs), l'estratègia comunicativa del Govern (Cs) i la feminització de la pobresa (CUP).