Notícies

El Ple farà els debats per validar dos decrets llei i votarà la creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia

Dilluns, 25 de febrer de 2019. Palau del Parlament

Un moment de la reunió de la Junta de Portaveus aquest migdia

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El Ple farà en la sessió prevista per al 6 i el 7 de març el debat i la votació per validar dos decrets llei, un de modificació de la Llei 22/2010, del Codi de consum de Catalunya, per tal d'incorporar mesures contra els trastorns de la conducta alimentària, i l'altre sobre l'increment retributiu per al 2019 i la recuperació parcial de la paga extraordinària del 2013 per al personal del sector públic de la Generalitat.

Segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus, durant la sessió plenària esmentada la cambra farà també el debat i la votació de la proposta de resolució de creació d'una comissió d'investigació sobre la monarquia, presentada conjuntament per JxCat, ERC, CatECP i la CUP i que es tramita pel procediment d'urgència.

Així mateix, la cambra farà el debat de totalitat de la Proposició de llei de reconeixement del dret d'acompanyament de gossos escorta i terapèutics a les víctimes de violència masclista, presentada per Cs i que arriba al Ple sense esmenes de retorn.

Com és habitual, l'ordre del dia inclourà també la sessió de control al Govern i les interpel·lacions i mocions que presentin els grups i subgrups parlamentaris.

Mesa
D'altra banda, la Mesa ha pres nota avui de l'abandonament del Grup Parlamentari de CatECP d'Elisenda Alamany, que passa a ser diputada no adscrita.

Per a la sessió plenària d'aquesta setmana la Mesa ha acordat provisionalment que Alamany pugui intervenir durant un minut en la compareixença del president de la Generalitat i en els debats de procediments legislatius, i mig minut per a l'explicació de vot en el debat de les mocions. La setmana vinent la Mesa decidirà definitivament sobre aquesta qüestió.