Notícies

El president de la Generalitat compareix la setmana que ve davant el Ple per informar dels pressupostos

Dimarts, 19 de febrer de 2019. Palau del Parlament

La Mesa i la Junta de Portaveus en la reunió d'aquest matí

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareixerà la setmana que ve davant el Ple per informar de l'elaboració dels pressupostos per al 2019, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus. La sessió plenària es farà dimarts i dimecres.

L'ordre del dia també inclou la sessió de control als consellers i al president de la Generalitat, que es farà dimecres a les nou del matí; el debat de validació del decret llei sobre les llicències VTC; el debat de totalitat de la proposició de llei dels PSC-Units sobre la reducció del malbaratament alimentari; la proposta de Cs i CatECP de crear una comissió d'investigació sobre l'adjudicació del servei d'abastament d'aigua en alta Ter-Llobregat; les interpel·lacions als consellers, i vuit mocions.

Compareixença a petició pròpia
La compareixença de Torra es farà a petició del mateix president, però també hi ha sol·licituds de Cs, el PSC-Units i CatECP per la mateixa qüestió.

D'acord amb l'article 172 del Reglament, el president compareix davant el Ple a petició pròpia o per acord de la majoria de la cambra. En la compareixença, en primer lloc intervé el president sense límit de temps i a continuació ho fan els grups parlamentaris per un temps màxim de deu minuts. El president els pot respondre individualment o conjuntament i s'obre un nou torn de rèplica per als grups.

Dictamen del Consell de Garanties Estatutàries sobre el decret llei
El debat per validar o derogar el Decret llei 4/2019, del 29 de gener, de mesures urgents en matèria de transport de viatgers mitjançant el lloguer de vehicles amb conductor, arribarà al Ple després que el Consell de Garanties Estatutàries en faci un dictamen a petició de Cs. El consell pot emetre aquest dictamen fins dilluns.

Mocions
A l'últim, les mocions que debatrà i votarà el Ple en aquesta sessió són sobre la situació de la gent gran (PSC-Units), les prioritats del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb relació a les polítiques socials (CatECP), les polítiques del coneixement (PSC-Units), els "papers de Salamanca" (JxCat), les polítiques de joventut (Cs), les negociacions ocultes entre el president de la Generalitat i el president del Govern d'Espanya (Cs), la política pressupostària (PPC) i el turisme (JxCat).