Notícies

La Comissió d'Investigació sobre els Atemptats del 17 i el 18 d'Agost de 2017 farà dimarts una sessió a Ripoll

Divendres, 25 de gener de 2019. Palau del Parlament

Un moment de la sessió constitutiva de la comissió d'investigació sobre els atemptats, l'abril passat

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

La Comissió d'Investigació sobre els Atemptats del 17 i el 18 d'Agost de 2017 farà dimarts, 29 de gener, a iniciativa de la mateixa comissió, una sessió a Ripoll, a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Ripollès, on compareixeran diverses entitats i institucions que tenen la seu en aquesta ciutat.
La sessió començarà a dos quarts d'onze del matí, i hi estan citats a comparèixer, en qualitat d'experts, Elisabeth Ortega, directora del Consorci de Benestar Social del Ripollès; Núria Perpinyà, tècnica de Participació i Convivència de l'Ajuntament de Ripoll; Khalid Kyyat, president de l'oratori Fath; una representació de la xarxa veïnal «Som Ripoll»; una representació d'Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, i Ali Yassine, president de la Comunitat Islàmica Annour.

Aquesta comissió té per objecte investigar els atemptats del 17 i el 18 d'agost de 2017 a Barcelona i Cambrils, i en concret analitzar-ne les causes, els antecedents, les implicacions, la participació, la perpetració i les conseqüències. La presideix Jordi Munell (JxCat), que és l'alcalde de Ripoll, i està integrada per dos diputats més de cada grup (Cs, JxCat, ERC, PSC-Units i CatECP) i un de cada subgrup (CUP i PPC).

La comissió es va constituir el 25 d'abril de l'any passat, després que el Ple n'aprovés la creació a proposta de JxCat, ERC i la CUP amb els vots a favor d'aquests tres grups, el PSC-Units i CatECP i l'abstenció de Cs i el PPC. Fins ara ha fet set sessions de compareixences, a més de la constitutiva i de la que va servir per aprovar el pla de treball, que inclou més d'un centenar de compareixents entre testimonis i experts.

El president i els portaveus de tots els grups i subgrups parlamentaris de la comissió van subscriure la petició de fer aquesta sessió a Ripoll, que va ser autoritzada per la Mesa i la Junta de Portaveus, tal com estableix el Reglament per a les sessions en altres indrets de Catalunya que no siguin el Palau del Parlament.