Notícies

Constituïda la ponència conjunta que ha d'elaborar la proposta de reforma del Reglament

Divendres, 18 de gener de 2019. Palau del Parlament

Constituïda la ponència conjunta que ha d'elaborar la proposta de reforma del Reglament

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

La ponència conjunta que ha d'elaborar la proposta de reforma del Reglament del Parlament s'ha constituït aquest migdia en una sessió que ha presidit Roger Torrent.

Durant la sessió, s'ha acordat que la ponència es torni a reunir l'1 de febrer a les onze del matí i que en aquesta reunió els grups i subgrups parlamentaris aportin les seves propostes de reforma del Reglament per elaborar el pla de treball. La ponència ha demanat també als lletrats de la cambra que facin propostes tècniques de modificació.

La ponència té tres mesos, prorrogables, per elaborar el text d'una proposició de llei de reforma del Reglament, que posteriorment la cambra haurà de tramitar pel procediment legislatiu comú.

La creació de la ponència, sol·licitada pel Grup Parlamentari de JxCat, la va acordar la Mesa per majoria al final del juliol del 2018, i el 19 de novembre la Comissió del Reglament en va nomenar els membres.

La ponència la integren dos diputats de cada grup i un de cadascun dels subgrups. Són Carlos Carrizosa i José María Espejo-Saavedra (Cs), Josep Costa i Albert Batet (JxCat), Adriana Delgado i Gerard Gómez del Moral (ERC), David Pérez i Ferran Pedret (PSC-Units), Marta Ribas i Susanna Segovia (CatECP), Santi Rodríguez (PPC) i Maria Sirvent (CUP).