Notícies

El president de la Generalitat compareixerà la setmana que ve davant el Ple per informar de la situació dels serveis públics i dels funcionaris

Dimarts, 15 de gener de 2019. Palau del Parlament

El president Torra compareixerà la setmana que ve davant el Ple per informar de la situació dels serveis públics i dels funcionaris

Parlament de Catalunya. 2019

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El president de la Generalitat, Quim Torra, compareixerà dimecres de la setmana que ve davant el Ple per informar de la situació dels serveis públics i dels funcionaris, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus i després que el Ple aprovés per unanimitat en l'última sessió aquesta compareixença, que van demanar Cs i el PSC-Units. L'ordre del dia de la sessió plenària de dimecres i dijous de la setmana entrant inclou també la sessió de control, el debat d'un decret llei per crear places de mossos d'esquadra i bombers, el debat final de la Proposició de llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès, els debats de totalitat de dues proposicions de llei de l'àmbit audiovisual, les interpel·lacions i set mocions.

El primer ple de l'any començarà, com és habitual, dimecres a les deu del matí amb la sessió de control al Govern i al president de la Generalitat.

La compareixença del president Torra per informar dels serveis i dels treballadors públics també es farà dimecres. Començarà amb una intervenció del president i després serà el torn dels grups parlamentaris, cadascun dels quals tindrà quinze minuts per intervenir inicialment i un segon torn de rèplica de set minuts i mig després de la resposta del Govern.

El Ple farà també el debat per derogar o validar el Decret llei 8/2018, del 20 de desembre, pel qual s'autoritza crear 750 places per al Cos de Mossos d'Esquadra i 250 per al de Bombers de la Generalitat.

Així mateix, la cambra farà el debat final de la Proposició de llei de supressió del Consell Comarcal del Barcelonès. La Comissió d'Afers Institucionals ha d'elaborar demà el dictamen d'aquesta iniciativa legislativa, fruit de tres proposicions, de JxCat i ERC, de Cs i del PSC-Units, que s'han integrat en una de sola.

El Ple farà també els debats de totalitat de la Proposició de llei de modificació parcial de la Llei 2/2000, del 4 de maig, del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, presentada conjuntament per tots els grups i subgrups, i de la Proposició de llei de mesures per a la despolitització dels òrgans de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, presentada per Cs.

A l'últim, la cambra substanciarà les interpel·lacions que presentin els grups i subgrups, i debatrà i votarà set mocions, sobre la competitivitat de l'economia (PPC), la formació professional (PSC-Units), la contaminació, la qualitat de l'aire i la salut pública (PSC-Units), el balanç de l'any transcorregut des de les eleccions del 21 de desembre de 2017 i la vulneració dels drets civils i polítics (ERC), la política fiscal (CatECP), el foment del món rural i de l'alta muntanya (Cs) i l'exercici de drets i llibertats fonamentals (Cs).

Acords sobre comissions
Durant la reunió de la Junta de Portaveus també s'ha informat que els propers dies es constituiran la Comissió d'Estudi sobre els Drets Civils i Polítics a Catalunya, impulsada pel president, Roger Torrent, i aprovada pel Ple a l'octubre, i la Comissió d'Estudi de les Polítiques per al Millorament de la Qualitat de Vida de la Gent Gran, aprovada al novembre a petició de Cs.

La Junta de Portaveus ha acordat a més atribuir la presidència de la Comissió de Peticions al Subgrup Parlamentari del PPC.

A l'últim, la Mesa i la Junta de Portaveus han autoritzat que la propera sessió de la Comissió d'Investigació sobre els Atemptats del 17 i 18 d'Agost de 2017 es faci a Ripoll, a petició de la mateixa comissió, ja que s'hi substanciaran diverses compareixences d'entitats amb seu a aquesta ciutat.