Notícies

El Ple fa el debat monogràfic sobre la protecció de la infància

Dimarts, 18 de desembre de 2018. Palau del Parlament

El Ple fa avui el debat monogràfic sobre la protecció de la infància

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2018

Vegeu la galeria d'imatges (26 imatge/s)

El Ple fa avui el debat monogràfic sobre la protecció de la infància, sol·licitat per Cs.

La cap de l'oposició i presidenta del Grup Parlamentari de Cs, Inés Arrimadas, ha obert el debat, i en la primera rèplica ha intervingut el president de la Generalitat, Quim Torra.

Posteriorment han pres la paraula Imma Gallardo (JxCat), Najat Driouech (ERC), Raúl Moreno (PSC-Units), Marta Ribas (CatECP), Vidal Aragonés (CUP) i Xavier García Albiol (PPC) per posicionar els seus grups.

El ple ha continuat a la tarda amb la rèplica del Govern, en què ha intervingut de nou Torra i també ho han fet els consellers de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i d'Educació, Josep Bargalló, i tot seguit s'ha obert un nou torn per als grups i subgrups.

Mocions
Aquesta tarda el Ple també ha aprovat dues mocions, una del PSC-Units i una altra de CatECP, sobre la situació dels cossos de Mossos d'Esquadra i Bombers, part d'una de Cs sobre l'adoctrinament a les escoles i part d'una altra de la CUP sobre el règim del 78 i la necessitat de plena sobirania per construir un país alliberat nacionalment i socialment.

Aquest darrer ple de l'any, que acabarà dijous a la tarda, va començar ahir amb les primeres interpel·lacions al Govern i ha continuat aquest matí amb la resta d'interpel·lacions i el començament del debat sobre la protecció de la infància. Els consellers han respost les interpel·lacions dels grups sobre la contaminació, la qualitat de l'aire i la salut pública (PSC-Units), el foment del món rural i de l'alta muntanya (Cs), la formació professional (PSC-Units), el balanç de l'any des de les eleccions del 21 de desembre de 2017 i la vulneració dels drets civils i polítics (ERC), l'exercici de les llibertats fonamentals (Cs), la competitivitat de l'economia catalana (CatECP) i la protecció de la infància (Cs).