Notícies

El president anima els estudiants a "defensar la democràcia" i assegura que "serem el que vulguem democràticament"

Divendres, 16 de novembre de 2018. Girona

El president durant la seva intervenció

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (3 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha animat els estudiants, durant la lliçó inaugural del curs de l'Institut Carles Rahola i Llorens, a "defensar la democràcia", i ha insistit que "els conflictes polítics s'han de resoldre amb empatia i respecte, amb diàleg polític" i "votant". En aquest sentit, ha assegurat que "al final serem el que decidim els catalans i les catalanes democràticament".

"Per construir un país millor ens cal diàleg polític", ha argumentat el president davant més de cent alumnes de batxillerat de l'institut. "Hi ha qui és partidari que el país sigui una república independent i hi ha qui és partidari que continuï formant part de l'Estat espanyol", però "tots estem d'acord que la solució és política, que la solució és democràtica, que la solució és votar", ha insistit.

El president ha apel·lat també al compromís dels joves: "Em dirigeixo a vosaltres amb l'esperança que no accepteu mai les situacions que us són donades." "Teniu una responsabilitat, no s'hi val només a fer 'posts' a Facebook, enviar-vos 'whatsapps' o ser a Twitter. El món es canvia aixecant-se del sofà, sortint i participant", els ha explicat. I ha continuat: "Us animo a ser ciutadans compromesos amb el vostre entorn, compromesos a l'hora d'afrontar les injustícies i compromesos amb la democràcia", perquè, els ha recordat, "hi ha gent que ha hagut de lluitar, i molts han perdut la vida, perquè vosaltres poguéssiu opinar". "Per tant, us toca defensar els drets i les llibertats fonamentals, defensar la democràcia", ha conclòs.

Després de la seva intervenció, Torrent ha respost les preguntes dels alumnes.