Notícies

El debat de política general acaba amb l'aprovació de quaranta-set resolucions

Dimarts, 9 d'octubre de 2018. Palau del Parlament

El debat de política general acaba amb l'aprovació de quaranta-set resolucions

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (24 imatge/s)

El debat sobre l'orientació política general del Govern ha acabat aquesta tarda amb l'aprovació de quaranta-set resolucions, dels grups parlamentaris de JxCat i ERC, el PSC-Units, CatECP, Cs i la CUP. El debat, que va començar la setmana passada, s'ha reprès avui després que dijous es posposessin els debats i les votacions de les propostes de resolució.

En aquesta sessió, els diputats Oriol Junqueras i Raül Romeva han designat el diputat Sergi Sabrià, president del grup d'ERC, perquè exerceixi els seus drets parlamentaris. En canvi, els diputats de JxCat Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull no han votat, ja que aquest migdia la Mesa ha acordat deixar sense efecte l'acord de dijous pel qual s'atribuïen efectes jurídics als escrits de JxCat i aquests quatre diputats.

Resolucions aprovades
Les resolucions aprovades aquesta tarda són: 7 de Cs (les número 6, 7, 8, 9, 10, 11 i 14); 15 de presentades conjuntament per JxCat i ERC (les 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 13, 14, 16, 17, 18, 19, 21 i 22); 3 d'ERC (les 26, 27 i 28); 8 del PSC-Units (les 3, 5, 6, 7, 9, 12, 13 i 14); 8 de CatECP (les 3, 5, 6, 7, 10, 11, 13 i 14); 1 de la CUP (la 10); les transaccions de la proposta 1 del PSC-Units amb les 4 i 9 de CatECP; la 2 del PSC-Units amb la 20 de JxCat i ERC; la 8 de CatECP amb el PSC-Units; la 12 de CatECP amb la 1 de JxCat i ERC, i la 23 de JxCat amb la CUP. En canvi, la cambra ha rebutjat totes les propostes de resolució del PPC. D'altra banda, JxCat ha retirat la proposta 24.

El ple s'ha reprès a les tres de la tarda amb les intervencions dels grups per defensar les propostes de resolució que han presentat. Han intervingut, per aquest odre, Carlos Carrizosa (Cs), Eva Granados (PSC-Units), Joan Josep Nuet (CatECP), Natàlia Sànchez (CUP), Santi Rodríguez (PPC), Anna Caula (ERC) i Gemma Geis (JxCat).

El debat de política general, el primer d'aquesta dotzena legislatura, va començar dimarts de la setmana passada amb la intervenció del president de la Generalitat, Quim Torra, i va continuar dimecres amb el torn dels grups.

Dijous la cambra havia de votar les propostes de resolució, però el president, Roger Torrent, va posposar la tercera jornada del debat després que se n'anés endarrerint l'hora d'inici a causa de les reunions de la Mesa i la Junta de Portaveus, en què entre altres qüestions tractaven dels escrits amb relació a l'aplicació de la resolució de suspensió de drets i deures parlamentaris dels diputats Puigdemont, Turull, Rull i Sànchez.