Notícies

Constituïda la Diputació Permanent de la dotzena legislatura

Dijous, 12 de juliol de 2018. Palau del Parlament

Constituïda la Diputació Permanent de la dotzena legislatura

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

El Parlament ha constituït aquest migdia la Diputació Permanent, l'òrgan que vetlla pels poders de la cambra entre períodes de sessions i quan està dissolta. Roger Torrent ha presidit la sessió constitutiva, durant la qual Josep Costa i José María Espejo-Saavedra han estat elegits vicepresidents primer i segon, i Gemma Geis i David Pérez, secretaris primer i segon.

La Diputació Permanent la presideix el president del Parlament i la integren vint-i-tres diputats. En aquesta dotzena legislatura en corresponen 6 a Cs; 6 a JxCat; 5 a ERC; 3 al PSC-Units, 1 a CatECP, 1 al PPC i 1 a la CUP.

En la votació per elegir els vicepresidents i els secretaris, que s'ha fet, tal com estableix el Reglament, dipositant cada diputat una papereta en una urna, Josep Costa (JxCat) ha obtingut 11 vots, José María Espejo Saavedra (Cs), 9, i hi ha hagut 2 vots en blanc, mentre que en l'elecció de les secretaries Gemma Geis (JxCat) ha obtingut també 11 vots, David Pérez (PSC-units), 9, i hi ha hagut 2 vots en blanc.

A banda dels cinc membres de la Mesa, integren la Diputació Permanent els diputats i les diputades següents: Inés Arrimadas, Marina Bravo, Carlos Carrizosa, Fernando de Páramo i Joan García (Cs); Eusebi Campdepadrós, Josep Maria Forné, Lluís Guinó i Eduard Pujol (JxCat); Anna Caula, Adriana Delgado, Gerard Gómez del Moral i Josep Maria Jové (ERC); Miquel Iceta i Eva Granados (PSC-Units); Xavier Domènech (CatECP), Maria Sirvent (CUP) i Xavier García Albiol (PPC).

La Diputació Permanent exercirà les seves funcions a partir de l'1 d'agost, quan comenci el període de vacances parlamentàries, que s'allargarà fins al 15 d'agost.