NotÝcies

El debat monogrÓfic sobre la prioritzaciˇ de l'agenda social i la recuperaciˇ de la convivŔncia, solĚlicitat per Cs, comenšarÓ dimarts a les 15 h

El Ple tambÚ farÓ la setmana vinent la sessiˇ de control, votarÓ la creaciˇ d'una comissiˇ d'estudi sobre drets civils i polÝtics, validarÓ un decret llei i votarÓ la modificaciˇ de la Llei de la renda mÝnima

Dijous, 12 de juliol de 2018. Palau del Parlament

Reuniˇ d'avui de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple es reunirÓ, per darrera vegada aquest perÝode de sessions, dimarts a les tres de la tarda per fer el debat monogrÓfic sobre la prioritzaciˇ de l'agenda social i la recuperaciˇ de la convivŔncia, solĚlicitat per Cs.

La sessiˇ s'allargarÓ fins dijous a la tarda, i l'ordre del dia inclou tambÚ, segons que han acordat avui la Mesa i la Junta de Portaveus, la sessiˇ de control, la creaciˇ d'una comissiˇ d'estudi sobre els drets civils i polÝtics, el debat en lectura ˙nica de la Proposiciˇ de llei de modificaciˇ de la Llei de la renda garantida de ciutadania, presentada pel PSC-Units, la validaciˇ del Decret llei de necessitats financeres en pr˛rroga pressupostÓria i diverses interpelĚlacions i mocions.

El debat monogrÓfic comenšarÓ amb la intervenciˇ del grup proposant, Cs, per un temps mÓxim de mitja hora, i continuarÓ amb les intervencions sense lÝmit de temps del president de la Generalitat i els membres del Govern a qui ho encomani. Tot seguit, serÓ el torn de la resta de grups parlamentaris, que tindran cadascun un quart per intervenir. El Govern els podrÓ respondre, i en aquest cas els grups disposaran d'un nou torn de rŔplica de cinc minuts cadascun.

Una vegada acabat el debat, els grups podran presentar propostes de resoluciˇ, que han de ser congruents amb la matŔria objecte del debat i es votaran durant la mateixa sessiˇ plenÓria, que acabarÓ dijous. La Mesa ha de determinar quantes resolucions podrÓ presentar cada grup.

Dimecres a les deu del matÝ la cambra farÓ la sessiˇ de control, primer amb les preguntes dels grups als consellers i desprÚs al president de la Generalitat.

El Ple tambÚ debatrÓ i votarÓ la proposta de la Mesa, impulsada pel president Roger Torrent, de crear una comissiˇ d'estudi sobre els drets civils i polÝtics.

AixÝ mateix, debatrÓ la Proposiciˇ de llei de modificaciˇ de la Llei 14/2017, del 20 de juliol, de la renda garantida de ciutadania, presentada pel PSC-Units i que si aixÝ ho acorda el Ple es tramitarÓ pel procediment de lectura ˙nica, i tambÚ la validaciˇ o derogaciˇ del Decret llei 3/2018, del 26 de juny, de necessitats financeres del sector p˙blic en pr˛rroga pressupostÓria.

A l'˙ltim, al llarg de dimecres i dijous, el Ple tambÚ substanciarÓ les interpelĚlacions dels grups als consellers i debatrÓ i votarÓ sis mocions.

Calendari de sessions
D'altra banda, la Mesa i la Junta de Portaveus han acordat el calendari de plens per al segon perÝode de sessions d'aquesta legislatura. La Mesa, per˛, ha de fixar la data concreta del primer, que es farÓ la segona quinzena de setembre i que habitualment Ús el debat de polÝtica general. La resta de plens del perÝode seran els dies 10 i 11 d'octubre, 24 i 25 d'octubre, 7 i 8 de novembre, 21 i 22 de novembre, 12 i 13 de desembre i 19 i 20 de desembre.