Notícies

El president denuncia "la voluntat d'adulterar les majories parlamentàries" arran de la decisió del Tribunal Suprem

Dimarts, 10 de juliol de 2018. Quebec (Canadà)

Torrent denuncia la "la voluntat d'adulterar les majories parlamentàries" arran de la decisió del Tribunal Suprem

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha denunciat que amb "la voluntat de suspendre diputats del Parlament" per part del Tribunal Suprem es volen "adulterar les majories parlamentàries". Torrent ha recordat que els diputats "no estan condemnats" i que són a "la presó o a l'exili per delictes inexistents, acusats amb un relat fals que intenta atribuir una violència que no ha existit mai".

El president ha explicat que "aquesta resolució no és ferma" i que "quan la tinguem n'analitzarem el contingut a la Mesa i per mitjà dels mecanismes que té el mateix Parlament per actuar en casos com aquest".

A l'últim, ha contrastat la decisió del Tribunal Suprem amb el fet que al Quebec "el diàleg i la negociació política són la base de la resolució dels conflictes polítics".

El president ha fet aquestes declaracions al Quebec, on participa a la reunió plenària de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF). Diumenge ja va denunciar que hi ha "presos polítics i exiliats", entre ells Carme Forcadell, que l'any passat va participar en la reunió plenària de l'APF a Luxemburg.

El Parlament forma part de l'APF des del 2008, quan es va integrar a l'Assemblea, en què hi ha representats vuitanta-tres parlaments.