Notícies

Torrent es reuneix amb el president de l'Assemblea Nacional del Quebec

Aposten per enfortir les relacions entre tots dos parlaments amb la visita d'una delegació quebequesa a Catalunya

Dilluns, 9 de juliol de 2018. Quebec (Canadà)

Torrent amb Chagnon

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

Roger Torrent s'ha reunit amb el president de l'Assemblea Nacional del Quebec i de l'Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF), Jacques Chagnon, en el marc de l'assemblea plenària que aquest organisme fa avui i demà al Quebec. Torrent ha convidat Chagnon al Parlament "per poder reprendre les relacions bilaterals entre tots dos països", una proposta amb què el president de l'APF s'ha mostrat "encantat".

En declaracions posteriors a la reunió, Torrent ha explicat que l'objectiu era "parlar de les realitats del Quebec i de Catalunya i confrontar visions de tots dos països". "Hem parlat de la necessitat de la negociació política, que és una realitat que el Quebec ha viscut amb relació al Govern federal del Canadà amb una aposta política perfectament exportable a Catalunya", ha dit. En aquest sentit, el president ha recordat que "la resposta de l'Estat espanyol no té res a veure amb la del Govern federal canadenc", i ha explicat que ell i Chagnon coincideixen que "el que cal és diàleg polític, negociació i defensa dels drets i les llibertats fonamentals".

D'altra banda, Chagnon s'ha mostrat "encantat" amb la represa de les relacions amb el Parlament, i ha qualificat d'"especial" la situació política a Catalunya. En aquest punt ha recordat que el Quebec va fer dos referèndums sobre la independència i que aquesta qüestió "va ser debatuda de manera oberta amb la ciutadania", de manera que, ha explicat, la situació que hi va haver al Quebec és "diferent" de la que es viu a Catalunya.

Assemblea plenària
La reunió entre Torrent i Chagnon s'ha fet en el marc de l'assemblea plenària de l'APF, en què el president participa com a representant del Parlament. Diumenge Torrent va denunciar que hi ha "presos polítics i exiliats", entre ells Carme Forcadell, que va participar en l'assemblea de l'any passat a Luxemburg. Torrent intervindrà avui a l'assemblea amb la ponència "Les bones pràctiques dels parlaments en l'era digital", davant els representants d'una cinquantena de parlaments, la majoria estatals.

El Parlament forma part de l'APF des del 2008, quan es va integrar a l'Assemblea Plenària, en què hi ha representats vuitanta-tres parlaments.