Notícies

El Ple votarà la setmana que ve la creació d'una comissió d'investigació sobre el 155, la d'una de seguiment sobre els discapacitats i les cinc primeres mocions de la legislatura

Dimarts, 26 de juny de 2018. Palau del Parlament

La Mesa i la Junta de Portaveus reunides aquest matí

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple debatrà en la sessió de dimecres i dijous de la setmana que ve, 4 i 5 de juliol, la creació de dues comissions: una d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya, a proposta de JxCat i ERC, i una altra de seguiment de les polítiques per a persones amb discapacitat, a proposta de Cs. La sessió de control al Govern i al president de la Generalitat es farà dijous a les deu del matí, en lloc de dimecres com és habitual.

L'ordre del dia del ple, acordat avui per la Mesa i la Junta de Portaveus, inclou també les interpel·lacions al Govern, que els grups poden presentar fins divendres, i el debat i la votació de les cinc primeres mocions d'aquesta legislatura, subsegüents a interpel·lacions de la darrera sessió plenària.

Les cinc mocions, que la Mesa ha admès avui a tràmit, són sobre el model sanitari, la conciliació en les famílies amb infants d'entre zero i tres anys (Cs), el consens polític i social al voltant dels grans temes de país (PSC-Units), les polítiques d'habitatge (CatECP) i la normativa del Parlament anul·lada i suspesa pel Tribunal Constitucional (CUP).

L'ordre del dia podria incloure també la creació d'una comissió d'estudi o de seguiment sobre el treball autònom, arran de les propostes presentades per Cs i el PSC-Units.