Notícies

La comissió d'investigació sobre els atemptats de Barcelona i Cambrils aprova el pla de treball, amb més d'un centenar de compareixents

Dimecres, 13 de juny de 2018. Palau del Parlament

La comissió d'investigació sobre els atemptats a Barcelona i Cambrils del 2017 aprova el seu pla de treball, amb més d'un centenar de compareixents

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (4 imatge/s)

La Comissió d'Investigació sobre els Atemptats de l'Agost del 2017 ha aprovat avui el pla de treball, que inclou més d'un centenar de compareixents, entre testimonis i experts, proposats pels grups parlamentaris. La comissió ha acordat que les compareixences com a testimonis dels membres dels cossos policials es facin en sessió secreta.

Entre les compareixences aprovades hi ha les dels exministres del Govern espanyol Juan Ignacio Zoido, Soraya Sáenz de Santamaría, Alfonso Dastis i José Manuel García-Margallo; comandaments dels Mossos d'Esquadra, com ara el major Josep Lluís Trapero, Ferran López, l'actual cap, o Manel Castellví, i els caps de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, Sebastián Trapote i Ángel Gozalo respectivament.

La comissió té per objecte investigar els atemptats del 17 i el 18 d'agost a Barcelona i Cambrils, i en concret analitzar-ne les causes, els antecedents, les implicacions, la participació, la perpetració i les conseqüències. També estudiarà, entre altres aspectes, les línies d'investigació seguides pels cossos de seguretat i d'intel·ligència, tant de l'Estat espanyol com internacionals, el context geopolític i les lògiques de guerra global, els mecanismes institucionals de resposta i l'actuació del sistema educatiu amb relació als autors dels atemptats i el seu entorn.

El Ple va aprovar el 5 d'abril crear la comissió a proposta de JxCat, ERC i la CUP, amb els vots a favor d'aquests tres grups, el PSC-Units i CatECP i l'abstenció de Cs i el PPC.