Notícies

El Ple farà dimecres de la setmana vinent la primera sessió de control de la legislatura al president i els consellers

Dimarts, 12 de juny de 2018. Palau del Parlament

Reunió de la Junta de Portaveus

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (2 imatge/s)

El Ple farà dimecres de la setmana vinent la primera sessió de control al president de la Generalitat, Quim Torra, i els consellers, segons que han acordat aquest matí la Mesa i la Junta de Portaveus. L'ordre del dia de la sessió plenària també inclou les primeres interpel·lacions dels grups als consellers.

El ple començarà a les deu del matí amb la sessió de control, primer amb les preguntes dels grups als consellers, que seran deu. Cs, JxCat, ERC i el PSC-Units en formularan dues cadascun, i CatECP i el Grup Mixt, una cadascun. A continuació, els líders de cada grup faran les preguntes al president de la Generalitat. Els grups disposen de dos minuts i mig per formular cada pregunta, tant al Govern com al president, que en tenen dos i mig per respondre.

Un cop acabada la sessió de control, començaran les interpel·lacions, debats de mitja hora dels grups amb els consellers sobre la seva acció o qüestions de política general competència d'algun dels departaments. Cada interpel·lació pot donar lloc a una moció, que es debaten i voten al ple següent, en què la cambra expressa posicionaments o reclama actuacions. L'ordre del dia inclou nou interpel·lacions. Cs, JxCat i ERC en poden presentar dues cadascun, i el PSC-Units, CatECP i el grup mixt, una cadascun.

Admissions a tràmit per part de la Mesa
D'altra banda, en la reunió d'aquest matí, la Mesa ha admès a tràmit les proposicions de llei de lluita contra la corrupció i protecció dels denunciants (Cs); de racionalització territorial i supressió del Consell Comarcal del Barcelonès (Cs), i d'ordenació del mapa comarcal de Catalunya i traspàs de les funcions, els serveis, el personal, els béns, els drets i les obligacions del Consell Comarcal del Barcelonès (PSC-Units).