Notícies

El president de la Generalitat informa el Ple de l'estructura, la composició i les prioritats del nou Govern

Dimecres, 6 de juny de 2018. Palau del Parlament

El president de la Generalitat informa el Ple de l'estructura, la composició i les prioritats del nou Govern

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2018

Vegeu la galeria d'imatges (45 imatge/s)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest matí davant el Ple per informar de l'estructura i la composició del nou executiu. Els consellers i les conselleres han ocupat avui per primera vegada el banc del Govern després que dissabte prenguessin possessió del càrrec.

Torra ha explicat al Ple l'estructura del nou executiu i de les tretze conselleries, ha apuntat les prioritats de cadascuna i les ha debatudes amb els grups parlamentaris.

En el debat hi han intervingut Inés Arrimadas (Cs), Eduard Pujol (JxCat), Anna Caula (ERC), Miquel Iceta (PSC-Units), Xavier Domènech (CatECP), Natàlia Sànchez (CUP) i Xavier García Albiol (PPC).

Ha estat el primer ple de la legislatura amb el banc del Govern complet, amb els consellers Pere Aragonès, vicepresident i titular d'Economia i Hisenda; Elsa Artadi, portaveu i consellera de la Presidència; Ernest Maragall, conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; Miquel Buch, d'Interior; Josep Bargalló, d'Ensenyament; Damià Calvet, de Territori i Sostenibilitat; Alba Vergés, de Salut; Laura Borràs, de Cultura; Ester Capella, de Justícia; Àngels Chacón, d'Empresa i Coneixement; Chakir El Homrani, de Treball, Afers Socials i Famílies; Jordi Puigneró, de Polítiques Digitals i Administració Pública, i Teresa Jordà, d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.