Notícies

El Ple acordarà divendres la creació de les comissions legislatives de la dotzena legislatura

Dimecres, 23 de maig de 2018. Palau del Parlament

La Mesa i la Junta de Portaveus reunides aquest matí

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Ple es reunirà divendres a les deu del matí per votar el nombre i l'àmbit de treball de les comissions legislatives de la dotzena legislatura, segons que han acordat aquest matí la Mesa i la Junta de Portaveus. L'ordre del dia de la sessió plenària també inclou el debat i la votació de la proposta de Cs, el PSC-Units, CatECP i el PPC per crear una comissió d'investigació sobre l'espionatge de periodistes i polítics per part del Govern i el debat i la votació del Compte general de la Generalitat del 2014.

El Ple, que inicialment era previst que es reunís avui, en primer lloc debatrà i votarà el Compte general de la Generalitat corresponent al 2014, que presentarà davant la cambra el síndic major de la Sindicatura de Comptes, Jaume Amat.

A continuació, votarà la proposta de creació de les comissions legislatives. Segons el Reglament, el Ple ha d'acordar per majoria absoluta el nombre i l'àmbit d'aquestes comissions dins la setmana següent a la investidura del president de la Generalitat.

A l'últim, debatrà i votarà la proposta de Cs, els PSC-Units, CatECP i el PPC per crear una comissió d'investigació sobre l'espionatge de periodistes i polítics per part del Govern, a què JxCat i ERC han presentat conjuntament 7 esmenes i la CUP, 12.

Delegació del vot i calendari de plens
Davant dues peticions perquè revoqui l'acord sobre la delegació del vot del diputat Toni Comín (ERC), presentades per Cs i el PPC, i una sol·licitud d'informe als serveis jurídics de la cambra en aquest sentit, presentada pel PSC-Units, la Mesa ha demanat al grup d'ERC documentació sobre la situació jurídica i processal de Comín per tractar d'aquesta qüestió a la propera reunió, prevista per a la setmana vinent.

D'altra banda, la Mesa, d'acord amb la Junta de Portaveus, ha acordat el calendari de plens per al juny i el juliol, els dos mesos que queden d'aquest període de sessions. Al juny hi haurà sessions els dies 6 i 7 i 20 i 21, i al juliol, els dies 4 i 5 i 18 i 19.

A l'últim, el màxim òrgan rector de la cambra també ha admès a tràmit la Proposició de llei d'accessibilitat i seguretat als parcs i les àrees infantils, de Cs.