Notícies

El Parlament acull una jornada sobre la mort digna

Divendres, 18 de maig de 2018. Palau del Parlament

Vista general d'un moment de la jornada que ha acollit el Parlament

Parlament de Catalunya. 2018

Vegeu la galeria d'imatges (8 imatge/s)

El Parlament ha acollit aquest matí tres taules de debat sobre el paper de les cambres catalana i europea i els municipis amb relació a la mort digna, en el marc d'una jornada organitzada per l'Associació Dret a Morir Dignament Catalunya.

La jornada, "Ciutats europees per una mort digna", l'ha obert la presidenta de l'associació, Isabel Alonso, i hi han intervingut també les diputades Alba Vergés (ERC), Assumpta Escarp (PSC-Units) i Marta Ribas (CatECP), que la setmana passada van defensar al Congrés dels Diputats espanyol la proposició de llei del Parlament per despenalitzar l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi.

També hi han pres part diputats al Congrés i a l'eurocambra, alcaldes i regidors catalans i representants d'associacions d'Espanya i Europa per la mort digna, com l'Association pour le Droit de Mourir dans la Dignité, de França, l'Associazione Luca Coscioni, d'Itàlia, i LEIF Antwerpen, de Flandes.

La jornada acabarà a la tarda a la seu de les institucions europees a Barcelona, on es farà una darrera taula sobre el paper del món associatiu en aquesta qüestió.