Notícies

Torrent suspèn el debat d'investidura i els grups es posicionen sobre la situació política després de l'empresonament de Turull, Forcadell, Romeva, Rull i Bassa

Dissabte, 24 de març de 2018. Palau del Parlament

Torrent suspèn el debat d'investidura i els grups es posicionen sobre la situació política després de l'empresonament de Turull, Forcadell, Romeva, Rull i Bassa

Parlament de Catalunya (Job Vermeulen). 2018

Vegeu la galeria d'imatges (43 imatge/s)

El president, Roger Torrent, ha suspès el segon debat i la segona votació d'investidura de Jordi Turull com a candidat a la presidència de la Generalitat, després que ahir a la tarda el candidat fos empresonat juntament amb Carme Forcadell, expresidenta de la cambra, Dolors Bassa, Raül Romeva i Josep Rull. Abans de la suspensió, Torrent ha donat un torn de quinze minuts a cada grup per posicionar-se sobre "l'enorme excepcionalitat i gravetat del moment".

El president ha argumentat a l'inici de la sessió que "en aquestes condicions el ple d'investidura no es pot celebrar, però és evident que, atesa l'excepcionalitat i la gravetat, és necessari parlar" i que "si actuéssim com si res no hagués passat normalitzaríem una situació d'injustícia, involució i repressió" que no mereixen "ni la dignitat del diputat Jordi Turull ni la d'aquesta institució".

En la sessió hi han intervingut, per aquest ordre, Inés Arrimadas (Cs), Sergi Sabrià (ERC), Miquel Iceta (PSC-Units), Xavier Domènech (CatECP), Natàlia Sànchez (CUP) i Quim Torra (JxCat). El PPC ha sortit del saló de sessions.

Des de les llotges i la tribuna han seguit el ple els expresidents de la cambra, Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol; l'expresident de la Generalitat Artur Mas; familiars dels empresonats; diputats i senadors a les Corts espanyoles; exdiputats al Parlament, i representants de diverses organitzacions i entitats.

Un cop acabada la sessió, el president ha llegit una declaració a l'auditori acompanyat dels expresidents de la cambra, l'expresident Mas i els diputats Elsa Artadi (JxCat), Sergi Sabrià (ERC), Xavier Domènech (CatECP) i Carles Riera (CUP).