Notícies

Alumnes de secundària i batxillerat participen en el projecte educatiu del Parlament sobre l'Holocaust

Dimarts, 21 de novembre de 2017. Palau del Parlament

Alumnes de secundària i batxillerat participen en el projecte educatiu del Parlament sobre l'Holocaust

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2017

Vegeu la galeria d'imatges (14 imatge/s)

Alumnes de secundària i batxillerat de diversos centres educatius del país han participat ahir i avui en la segona edició del projecte educatiu del Parlament que té per objectiu conscienciar els joves sobre l'Holocaust i les seves conseqüències. El projecte culminarà al gener amb la participació dels alumnes en l'acte que es farà al Parlament amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust.

La presidenta, Carme Forcadell, ha donat la benvinguda als alumnes que durant aquests dos dies han pogut conèixer de més a prop la realitat que van viure els col·lectius que van ser víctimes del nazisme.

El projecte es fa en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament i el Memorial Democràtic i vol contribuir a recordar aquells fets i fomentar la cultura de la pau.

En aquesta segona edició hi han participat cent cinquanta alumnes, dels instituts de Vilafant, Guindàvols, de Lleida, Terra Roja, de Santa Coloma de Gramenet, i XXV Olimpíada, de Barcelona, i dels col·legis La Salle Mollerussa i Joan XXIII, de Tarragona.

Ahir els joves van assistir a la conferència de Marta Simó, sociòloga de la Universitat de Barcelona i membre d'Isor, grup d'investigacions en sociologia de la religió, i entre ahir i avui s'han reunit amb representants del poble jueu, de les persones perseguides per motius polítics, dels Testimonis de Jehovà, del poble gitano, de les persones amb discapacitat i del col·lectiu LGTBI.

Cadascun dels sis centres estudia des del començament de curs què va passar a un d'aquests col·lectius, amb l'objectiu d'elaborar unes conclusions i un text final que es llegiran en l'acte que es farà al Parlament amb motiu del Dia Internacional en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust, previst per al 23 de gener.

En les sessions de treball d'aquests dos dies hi han participat representants de les comunitats israelita i jueva, de l'Amical de Mauthausen i l'Amical de Ravensbrück, del Cercle Europeu d'Antics Deportats i Internats Testimonis de Jehovà, de la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya, d'associacions de discapacitats físics i intel·lectuals i de diversos casals, fundacions i associacions LGTBI.