Notícies

L'acte institucional de la Diada Nacional recorda al Born les lluites en defensa de la democràcia i de la llibertat

Diumenge, 10 de setembre de 2017. Palau del Parlament

L'acte institucional de la Diada Nacional recorda al Born les lluites en defensa de la democràcia i de la llibertat

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2017

Vegeu la galeria d'imatges (6 imatge/s)

Els presidents de la Generalitat i el Parlament, Carles Puigdemont i Carme Forcadell, han presidit aquest vespre l'acte institucional conjunt de celebració de la Diada Nacional. L'acte, que ha tingut lloc a l'esplanada del Born, a Barcelona, ha homenatjat les persones i els col·lectius que més s'han significat al llarg de la història recent per la defensa de la democràcia i la llibertat.

A l'inici de l'acte el president de la Generalitat i la presidenta del Parlament han passat revista a la formació de la Guàrdia d'Honor del Cos dels Mossos d'Esquadra. A continuació, s'ha hissat la bandera de Catalunya.

Partint de la Declaració Universal dels Drets Humans, proclamada per l'Assemblea General de les Nacions Unides el 1948, l'acte ha rememorat, entre altres, l'acció de Rosa Parks el dia que no va voler aixecar-se del seu seient de l'autobús per cedir-lo a un noi de raça blanca; la lluita de les primeres sufragistes per aconseguir el vot femení; la lliçó de vida de Neus Català als camps d'extermini; la lluita per la dignitat de les persones LGBTI; la defensa de la llibertat d'expressió encarnada per Anna Politkóvskaia, i el dret d'autodeterminació dels pobles.

A l'acte hi han participat, a través d'interpretacions musicals i lectures de textos, els actors Jordi Bosch, Míriam Iscla, Mima Riera i Enric Cambray; el poeta i dramaturg Feliu Formosa; l'Orquestra de Cambra Terrassa 48; el Cor de Cambra Anton Brückner; el Cor Infantil de la Unió de Granollers; el grup musical Animal; els pianistes Ignasi Cambra i Xavier Lloses; els cantants Marina Rossell, Juan Manuel Galeas i Sara Pi, i els ballarins Lali Ayguadé i Lisard Tranis.