Notícies

El Parlament condemna els "brutals atemptats" de Barcelona i Cambrils, expressa el condol per les víctimes i fa una crida a favor de la democràcia i la cohesió social

Divendres, 25 d'agost de 2017. Palau del Parlament

Els diputats, membres del govern i convidats dempeus després de la lectura de la declaració institucional

Parlament de Catalunya (Ramon Boadella). 2017

Vegeu la galeria d'imatges (9 imatge/s)

El Parlament ha fet aquest migdia un ple solemne per condemnar els "brutals atemptats" de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost i expressar el condol per les víctimes i el suport als amics i familiars, tal com es recull en la declaració institucional acordada per tots els grups, que ha llegit la presidenta, Carme Forcadell. El Ple s'ha clos amb el minut de silenci que han guardat, dempeus, els diputats i la resta d'assistents a la sessió.

El Ple ha començat amb la lectura de la declaració, que destaca com "el dolor provocat per aquestes accions terroristes de violència extrema ha colpit tot Catalunya". El text posa en valor la "manera exemplar" amb què han actuat la ciutadania, les institucions i els serveis públics del país, i remarca en aquest sentit la "tasca excel·lent" dels serveis d'emergències i d'urgències mèdiques i dels cossos de seguretat, i la "reacció cívica" de la societat catalana, que ha mostrat "un immens esperit solidari".

La declaració fa així mateix una crida a "continuar treballant per la democràcia i la cohesió social al nostre país". Alhora, el Parlament "referma el seu compromís amb la cultura de la pau", i es compromet a treballar "per millorar l'eficàcia en la prevenció de la radicalització i la lluita contra el terrorisme" i per "garantir els drets i les llibertats individuals i col·lectives que defineixen la nostra democràcia".

La lectura de la declaració ha donat lloc a un llarg aplaudiment. Tot seguit, els diputats i els assistents a la sessió han guardat, dempeus, un minut de silenci.

Autoritats assistents
La sessió ha comptat amb la presència de tot el Govern, encapçalat pel president, Carles Puigdemont, i, a les llotges del saló de sessions, de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i de representants del cos consular i dels cossos de seguretat, de bombers i dels serveis d'emergències, entre d'altres assistents.