Notícies

El ple aprova la llei sobre els cossos de l'Agència Tributària de Catalunya

Dimecres, 3 de juny de 2015. Palau del Parlament

El ple ha aprovat la llei sobre els cossos de l'Agència Tributària de Catalunya

Parlament de Catalunya. 2015

Vegeu la galeria d'imatges (12 imatge/s)

El ple ha aprovat, aquest matí, la llei d'ordenació dels cossos tributaris d'adscripció exclusiva a l'Agència Tributària de Catalunya per 72 vots a favor (CiU, ERC i CUP), 27 en contra (PPC i C's) i 31 abstencions (PSC, ICV-EUiA i la diputada no adscrita). El ple ha començat aquest matí amb la sessió de control als consellers i al president de la Generalitat.

La llei aprovada estableix l'estructura, les funcions i el règim jurídic específic dels cossos tributaris d'adscripció exclusiva a l'organisme. Així, fixa la creació d'un cos tècnic d'inspectors tributaris i consolida el de gestors tributaris. També defineix les funcions, l'organització, el funcionament i la provisió de places de l'organisme i estableix que, en el termini d'un any des de l'entrada en vigor de la llei, el govern haurà d'impulsar les mesures necessàries per "reformular l'exercici de les seves competències en matèria tributària, en el marc d'un model de desplegament territorial de l'Agència Tributària de Catalunya". Amb l'aprovació, la llei també canvia de nom i passa a anomenar-se de modificació de la llei 7/2007, de l'Agència Tributària de Catalunya, per a l'ordenació dels cossos tributaris d'adscripció exclusiva a l'agència.

A la votació també s'han rebutjat, amb diferents majories, totes les esmenes dels grups del PSC, el PPC i ICV-EUiA i s'han incorporat dues esmenes tècniques, una aprovada per unanimitat i l'altra amb el vot favorable de tots els grups tret de la diputada no adscrita, que s'ha abstingut.

En el debat hi han intervingut els diputats Joan Morell (CiU), Lluís Salvadó (ERC), Alícia Romero (PSC), José Antonio Coto (PPC), Josep Vendrell (ICV-EUiA), José Manuel Villegas (C's) i David Fernàndez (CUP).

Sessió de control
El ple ha començat, a les deu del matí, amb la sessió de control, primer amb les preguntes als consellers sobre l'evolució de les exportacions catalanes i la internacionalització de l'economia, les incidències a la rodalia de Renfe i l'impacte econòmic dels festivals de música (CiU); la política econòmica i les inversions productives a Catalunya, i les indemnitzacions a les víctimes de pilotes de goma (ERC); el subministrament de pròtesis en mal estat i la coordinació policial en matèria de terrorisme (PSC); la situació de liquiditat de la Generalitat i les actuacions del Diplocat (PPC); el desplegament de la LOMQE a Catalunya i les pròtesis ortopèdiques defectuoses (ICV-EUiA), i la preocupació social i el risc per a la salut pública (C's).

A continuació, ha començat la sessió de control al president de la Generalitat, en què Artur Mas ha respost les preguntes de Jordi Turull (CiU), sobre l'activitat legislativa i l'evolució dels indicadors econòmics; d'Oriol Junqueras (ERC), sobre la construcció d'una majoria social a favor de la independència; de Miquel Iceta (PSC), sobre el procés sobiranista i la consulta plantejada als militats d'UDC; d'Alícia Sánchez-Camacho (PPC), sobre els pagaments als proveïdors de la Generalitat; de Joan Herrera (ICV-EUiA), sobre la lleialtat institucional cap als nous ajuntaments sorgits de les eleccions del 24 de maig; d'Albert Rivera (C's), sobre les subvencions a mitjans de comunicació, i de David Fernàndez (CUP), sobre els treballadors de la companyia Telefònica que estan en vaga.

D'altra banda, el ple d'avui també ha estat el primer de la nova diputada del grup de CiU, Isabel Muradàs, que ocupa per primer cop l'escó en substitució de Xavier Crespo.