Notícies

El Parlament acull el lliurament del premi Solidaritat 2014 al projecte Sicar cat, per a dones víctimes del tràfic de persones, i de la menció als mitjans a 'La Directa'

Dimarts, 17 de febrer de 2015. Palau del Parlament

La presidenta amb els representants dels premiats i de l'Institut de Drets Humans de Catalunya

Parlament de Catalunya. 2015

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

El Parlament ha acollit aquest vespre l'acte de lliurament del premi Solidaritat 2014, atorgat al projecte Sicar cat, que treballa amb dones víctimes del tràfic de persones, i de la menció especial als mitjans de comunicació a la publicació 'La Directa'. Núria de Gispert ha presidit el lliurament de les distincions, que concedeix l'Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) a les persones i entitats destacades per la seva lluita a favor dels drets humans.

La presidenta ha agraït la tasca de l'IDHC a favor dels drets humans i la democràcia, i el reconeixement que fa amb el premi Solidaritat a entitats o persones que sobresurten pel seu "compromís amb la societat". Així mateix, ha destacat el "gran projecte", ha dit, que és Sicar cat i l'actuació d'aquesta entitat, mentre que amb relació a 'La Directa' ha subratllat la importància de "donar veu" a les persones i de fer "crítica constructiva" a la nostra societat.

Sicar cat és un projecte de l'obra social de la congregació de religioses Adoratrius creat el 2002 per "acompanyar en llur procés de recuperació les dones identificades a Catalunya com a víctimes del tràfic d'éssers humans amb fins d'explotació", tal com recull l'acta del premi, que també destaca de la iniciativa la capacitat d'"intervenció directa" i la tasca de "sensibilització" respecte al tràfic de persones, entès aquest delicte no solament com a tal, sinó també com una "violació greu dels drets humans" i una "manifestació de violència de gènere".

'La Directa', publicació nascuda el 2006, ha estat distingida amb la menció especial als mitjans de comunicació, com a "reconeixement a la seva tasca informativa, amb què denuncia les vulneracions dels drets humans i potencia la proposta d'alternatives i la crítica constructiva".

En representació de Sicar cat, han intervingut i recollit el premi Encarnación Jordán i Rosa M. Cendón, directora de l'entitat i coordinadora de l'àrea de sensibilització i incidència respectivament, mentre que en nom de 'La Directa' ho han fet els periodistes Maties Lorente i Gemma Garcia. En l'acte també hi han intervingut el president i el director de l'IDHC, Jaume Saura i David Bondia respectivament.

A l'acte hi han assistit, entre d'altres, els diputats Marta Vilalta (ERC), Dolors Camats (ICV-EUiA) i David Fernàndez (CUP).

L'IDHC atorga el premi Solidaritat des de fa vint-i-vuit anys, i des del 1998 també una menció especial als mitjans de comunicació que aborden de manera clara i decidida la defensa dels drets humans.