Notícies

Obert a la ciutadania el portal d'informació parlamentària Red_Parlamenta

Divendres, 6 de febrer de 2015. Palau del Parlament

Vista del portal Red_Parlamenta

Parlament de Catalunya. 2015

Vegeu la galeria d'imatges (1 imatge/s)

Els disset parlaments autonòmics de l'estat espanyol comparteixen des de novembre un portal d'informació, Red_Parlamenta, en aquest moment ja plenament operatiu i obert a la ciutadania.

El portal permet accedir, entre altres recursos, a les publicacions oficials, com ara els butlletins i els diaris de sessions, les lleis, les iniciatives legislatives en tràmit, els cercadors legislatius, els reglaments, les tramitacions parlamentàries, les bases de dades bibliogràfiques o els dossiers de documentació des d'un portal únic, des del qual es pot fer també un seguiment simultani dels comptes de tuit de les cambres.

El portal és també una eina d'intercanvi d'informació i de col·laboració, i també de consulta integral per als periodistes i els ciutadans.

Red_Parlamenta és una idea promoguda per la xarxa de cooperació dels serveis documentals de les cambres autonòmiques. El Parlament de Catalunya va acollir l'octubre del 2010 la primera reunió de treball sobre la iniciativa, que va servir per impulsar-la. Posteriorment, el març del 2011, el projecte es va concretar en un conveni de col·laboració en el marc de la Conferència de Presidents de Parlaments Autonòmics, fet que en va significar el reconeixement institucional i la consolidació.